Petrovics segíti Faragó munkáját

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.10.27. 21:03
Címkék
Az UTE-VB Leasing férfiegyüttesének trénerét, Petrovics Mátyást kérte fel segítőjének Faragó Tamás, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A lilákkal a kotori LEN-kupa-selejtezőre szerdán elutazó szakember helyettesíti majd Györe Lajost, aki négy évig tevékenykedett Faragó mellett.
"Örömmel vállaltam a megtisztelő felkérést - mondta Petrovics Mátyás. - Eddig rendben is van a dolog, de a szövetség elnökségének el is kell fogadnia a személyemet. Remélem, rábólintanak. Megállapodtam Tamással, hogy mi lesz a feladatom, és hála Istennek, lesz mit tennem. Óriási dolognak tartom, hogy harmincnégy évesen a válogatott mellett dolgozhatok."
Arra kérdésre, hogy edzett-e már női játékosokat, Petrovics Mátyás a következőt válaszolta: "A válogatott tagja, Kisteleki Dóra egy éve velünk, azaz az UTE-vel edz, és két éve, a Világkupa előtt nálam edzett Drávucz Rita és Pelle Anikó is." Petrovics egyébként már ott volt a szövetségi kapitány által verbuvált B-válogatott hét eleji összetartásán, amelyen az olimpikonok közül az említett Kisteleki Dóra és Györe Anett is megjelent.
"A keret mellett a stábban is fiatalítást képzeltem el, éppen ezért fiatal, ambiciózus edzőre gondoltam - így Faragó Tamás. - Ilyen Petrovics Mátyás, akinek erénye még, hogy nem kötődik egyik női klubhoz sem, ami a kollégák szerint is egészségesebb. Ezzel még nincs vége, hiszen egy női munkatársat is keresek, mindenképpen volt válogatott játékost szeretnék megnyerni a válogatott ügyének. Vele megvalósulna egyfajta mentális összeköttetés a férfi edzők és a női játékosok között."
A kapitány természetesen érintette a B-válogatott foglalkozásait, megerősítve, hogy játékosokat keres az A-csapatba - olyanokat, akik később megfelelhetnek a nagy kihívásoknak.

Szavazás

Elégedett női pólósaink olimpiai 6. helyével?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik