Binder ötször talált be

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.10.30. 23:41
Címkék
L-csoport
Primorac Kotor (szerb-montenegrói)-UTE-VB Leasing 6-5
(1-2, 2-1, 1-1, 2-1)
Primorac Kotor (szerb-montenegrói)-UTE-VB Leasing 6-5
(1-2, 2-1, 1-1, 2-1)


Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

LEN-KUPA

Betonút-FTC
UTE-Taxi 2000
Kotor, 300 néző. V: Ilea (román), Gomez (olasz)
KOTOR: RADICS - Damjanics 1, Petrovics 1, Bjelobrkovics, Barba 1, Paszkovics, BRGULJAN 2. Cs: Crepulja, Bjelica, Milosevics 1, Ivovics, Vukics, Joketics. Edző: Szlobodan Macsics
UTE: ÁTS - DÁVID 3, Kovács R. 1, Máthé, Benczur, Suti 1, Fábry. Cs: Ferkó, Zoufal, Kéri, Debreczeni, Deme, Hangody. Edző: Petrovics Mátyás
Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 6/2
Négyméteresből: -, ill. 1/0

Igazán nemes ellenfél várt az UTE-re a második játéknapon: a tavasszal az Euroliga negyeddöntőjébe jutó, azóta valamelyest meggyengülő, az Euroliga második selejtezőkörében a Vasassal szemben 6-4-re alulmaradó Kotor következett. Nos, igazán szikrázó mérkőzés kerekedett a találkozóból. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, hozzátéve, hogy a Kotor élvezte a hazi pálya minden előnyét. A második negyedben például Ferkó és Máthé is lőtt centerből akciógólt, ám a játékvezetők mindkét esetben kontrát ítéltek. "No comment…" - vélte az esetről Petrovics Mátyás.
Mindkét gárda jó teljesítményt nyújtott védekezésben, az utolsó negyedben egy átlövésgóllal vezetett 5-4-re a montenegrói alakulat. Ekkor Dávid kiállítást harcolt ki, s mert a Kotor játékosa nem ment ki egyből (akadályozta a játékot), jöhetett a négyméteres is. Jött, de kimaradt. Nagy árat fizettek érte a lilák, mert fórból 6-4-re léptek meg a hazaiak. Ugyancsak emberelőnyből egy gólra közelített az UTE, ám a hosszabbítást jelentő döntetlent nem sikerült kiharcolnia. Többek között azért, mert Suti ejtése a kapufán koppant, így nem marad más hátra, mint vasárnap legyőzni a Kopert a továbbjutás érdekében.
"Elégedett vagyok a látottakkal - mondta határozottan Petrovics Mátyás. - Végig partiban voltunk a nagyon erős Kotorral, fegyelmezett, jó játékot nyújtottunk. A rutin és a hazai pálya döntött."

F-csoport
Montpellier (francia)
Betonút-FTC 7-10
(0-4, 2-1, 2-2, 3-3)

Montpellier, 1000 néző. V: Adzsics (szerb-montenegrói), Sztavridisz (görög)
MONTPELLIER. G: Neuhaus 2, Csörgő 2, Cvokics, Bíró B., Hardy
FTC: PELLE - Bánhidy, Katonás 3, BINDER 5, Süveges, TÓTH F., NITSOVITS 1. Cs: Takács A., Szeles 1. Edző: Bíró Attila
Gól - emberelőnyből: 11/4, ill. 5/3
Kipontozódott: katonás (23. p.)

A Savona elleni nagy különbségű vereség (4-12) után nem maradt más választása a Fradinak, mint érvényesíteni a papírformát a Montpellier ellen. Ennek megfelelően az első negyedben tekintélyt parancsoló módon pólóztak a zöld-fehérek: Katonás csaknem tíz méterről ejtett Märcz Ádám kapujába, s miután Binder kétszer, majd újra Katonás következett, le is cserélte a hazaiak edzője a magyar hálóőrt. Märczen kívül még két honfitársunk, Bíró Balázs és Csörgő Péter erősítette a Montpelliert, amely a továbbiakban kedvező elbírálást kapott a játékvezetőktől. A harmadik negyedben vastapsot kapott az a Szeles, Tóth, Nitsovits akció, amelynek végén a jobbszélső 7-3-ra alakította az állást. A győzelem miatt tehát nem kellett aggódni, ám mert cseppet sem a francia élvonalhoz tartozó gárdáról van szó, a háromgólos diadal miatt nem indokolt a fellegekben járni. A továbbjutást viszont zsebben érezhetjük, hiszen a csoda kategóriájába tartozna, ha vasárnap a Savona veszítene a házigazda ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik