Újvárosiak nélkül a keret

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.11.19. 21:07
Címkék
A bajnok Dunaújváros vezetősége visszahívta játékosait a válogatottból, ami annyit tesz, hogy a következő összetartáson nem vesz részt Benkő Nóra, Benkő Tímea, Bódi Anett, Brávik Fruzsina, Poszkoli Rita és Varga Andrea.
Amikor Primász Ágnes két hete bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot, klubja, a Dunaújvárosi Főiskola-Elco elnöke, Neszmélyi György bejelentette: ha Faragó Tamás női vízilabda szövetségi kapitány - idézzük - "nem változtat emberi magatartásán", minden dunaújvárosi játékost visszahívnak a válogatottól. Nos, a bajnok vezetősége már pénteken erre a döntésre jutott, ami annyit tesz, hogy a következő összetartáson nem vesz részt Benkő Nóra, Benkő Tímea, Bódi Anett, Brávik Fruzsina, Poszkoli Rita és Varga Andrea. Az olimpián csapattag Tóth II Andreát és Zantleitner Krisztinát azért nem említjük, mert Faragó Tamás az általa kijelölt B-keretnek írta ki az október végi és november végi két és fél napos felkészülést.
A női klubokkal történő egyeztetés során változott a tavalyi szisztéma, hiszen az elmúlt idényben még hetente (a legjobbak részvételével) edzett a válogatott. Ugyanezen megbeszélésen abban maradtak a felek, hogy a novemberi összetartásra 22-től 24-ig, azaz jövő hétfőtől szerdáig kerül sor Dunaújvárosban, ám a helyzet változott: a szövetségi kapitány állítólag Budapestre várná a játékosokat. Az újvárosiak emiatt váltották be ígéretüket, és a következőket írták a szövetségnek elküldött hivatalos levelükben:
"…a női szövetségi kapitány minden előzetes egyeztetés nélkül, önkényesen megváltoztatta az előzőleg a DF-Elcóval megbeszélt és (…) az érintett klubok által jóváhagyott döntést, miszerint a november 22-től 24-ig tartó időszakban Dunaújváros ad otthont a válogatott felkészülésének. Ez indokolatlan és diszkriminatív döntés, mellyel Faragó Tamás tanúbizonyságot tett arról, hogy a klubokkal való kommunikációra, együttműködésre nem hajlandó. (…) A kialakult helyzetben elnökségi döntés született arról, hogy játékosainkat a versenyidőszakban (ob I, BEK) nem bocsátjuk a válogatott kapitányának rendelkezésére mindaddig, amíg (…) nem látunk garanciát arra, hogy a kommunikáció, együttműködés minősége egyesületünk számára elfogadható állapotba kerül."
S hogy miként látja az újabb konfliktust Faragó Tamás szövetségi kapitány, álljon itt az ő monológja is:
"Többször beszéltem Neszmélyi Györggyel, akivel abban maradtunk, hogy felhív, és megállapodunk egy találkozóban - végül ez nem valósult meg. A dunaújvárosiak újabb lépése a kampány része, és bármennyire is kellemetlen az ügy, kiderült, egyéni ambíciókat szeretnének megvalósítani. Nyílt titok, hogy Neszmélyi György elnökségi tag akar lenni, Mihók Attila edző pedig meg akar fúrni. Ezek után miért tartsak edzést Dunaújvárosban? Egyébként hétfőn szóltunk, hogy Budapesten eddzen a válogatott, és akkor még semmi sem jelezte, hogy ezt a döntést hozza meg a bajnokcsapat vezetősége. Azt is tudomásul kell venni, nemcsak a Dunaújvárosból áll a magyar női póló. Még egyszer mondom: Neszmélyi György, aki sértő módon nyilatkozgatott rólam, a játékosokat használja fel az egyéni ambíciók érvényesítésére. Mindenki döntse el, kinek van morálisan igaza, mindenesetre ha lezajlanak az események, a háttérben ezt is megtárgyalhatjuk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik