Neszmélyi beszélne Faragóval a női pólóról

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.11.25. 21:55
Címkék
Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:

Női vízilabda-válogatott: athéni eredmények
A 2003&

Az NSO ajánlja:

Olimpiai adatbankunkból:

Női vízilabda-válogatott: athéni eredmények
A 2003&

A Dunaújvárosi Főiskola-Elco és Faragó Tamás közti - nevezzük így - meg nem értés egyik legutóbbi folyománya volt, hogy a női válogatott szövetségi kapitánya azt állította: a klub elnöke, Neszmélyi György elnökségi tag szeretne lenni a szövetségben, ennek érdekében pedig felhasználja a játékosokat. Ennek is tudható be, hogy a címvédő vezetősége úgy határozott, nem adja ki válogatott pólósait a szakvezetőnek a soron következő felkészülésekre.
Neszmélyi György továbbra is fenntartja, hogy az alapvető nézetkülönbség a Faragó Tamás által a játékosokkal, különösen az azóta a válogatottságot bizonytalan időre lemondó Primász Ágnessel szemben használt hangnem miatt alakult ki, amit más, oda nem tartozó dolgokkal hoz összefüggésbe a kapitány.
"Tény, azon a véleményen vagyok, hogy az elnökségen belül legyen markáns képviselője a női vízilabdának - így Neszmélyi. - Mert bár Faragó Tamás elnökségi tag, de ő a szövetség alkalmazottja. Én nem a saját személyemet szeretném előtérbe helyezni. Nem is jelöltek, és én sem jelöltetem magam elnökségi tagnak, van nekem sok munkát igénylő feladatom éppen elegendő. Egyébként is agilis, sok szabadidővel bíró emberre van szükség ahhoz, hogy a szerintem háttérbe szoruló női szakág jobban érvényesüljön az új elnökségben. A lényeg, hogy ez teljesen más kérdés, mint a mi problémánk Faragó Tamással."
Neszmélyi György úgy képzeli, hogy jöjjön létre egy hármas találkozó közte, Faragó Tamás és Martin György, az MVLSZ elnöke között, amelynek keretei között tisztázhatnák a problémákat.
Martin György erre úgy reagált, hogy december 5., vagyis a tisztújító közgyűlés után egy nappal már nyitott lesz a beszélgetésre. Attól tette tehát függővé, hogy őt választják-e meg elnöknek, vagy sem. Időközben Neszmélyi György tárgyalt Jakab Zoltán főtitkárral, aki úgy látja: "Alapvetően kommunikációs gondok vannak, az ellentétet egyáltalán nem lehetetlen feloldani. Talán a felgyülemlett feszültség csapódik most le."

Szavazás

Elégedett női pólósaink olimpiai 6. helyével?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik