Görög és orosz menü a vízben

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.11.26. 22:31
Címkék
A férfi LEN-kupa nyolcaddöntőjében a Szeged-Beton VE és a Betonút-FTC is hazai medencében próbál szerencsét, mindkét csapat játékosai szombaton 18 órakor úsznak a labdáért az "odavágón".
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
Az FTC gólfelelôsén, Katonás Gergôn (jobbra) sok múlhat a Népligetben
További hasonlóság, hogy a csongrádiak és a népligetiek is igen kemény riválissal, a görög Vuliagmenivel és az orosz Dinamo Moszkvával vívnak meg.
Kezdjük a Tisza-partiakkal, akik az elmúlt négy bajnoki fordulóban mindössze egy ponttal gazdagodtak, három rangadójuk (Domino, Vasas, Eger) nulla pontot hozott a konyhára. Az utóbbi öt évben rendre bajnoki másodikként végző, a legutóbbi LEN-kupa fináléjában a Barcelona ellen alulmaradó hellének jelentős erőveszteséget szenvedtek a nyáron, a válogatott kulcsemberei, így a kapus Reppasz, Hrisztosz és Georgiosz Afrudakisz távozott, a bevételoldalon az amerikai center, Powers szerepel. A meggyengült Vuliagmeni mégis szilárdan áll a lábán, hiszen a legutóbbi bajnoki fordulóban 9-7-re legyőzte a címvédő Olympiakoszt.
"Noha elvesztettük a legutóbbi két bajnoki meccsünket, a játékunk bizakodásra ad okot - mondta optimistán Lehmann István, a szegediek egyik erőssége. - Jó hír, hogy Tóth Laci is elkezdte a labdás edzéseket a hét közepén, és ha nem is hosszú időre, de végre beszállhat játszani szombaton. Bízom a sikerben, azok után is, hogy megnéztük a Vuliagmeni Olympiakosz elleni nyertes mérkőzését, és a LEN-kupa második selejtezőkörében a Partizan ellen lejátszott találkozóját, amelyen tizenkettő nyolcra kikapott. Úgy tűnik, az amerikai center, Powers masszív gyerek, szívesen játsszák meg, fegyelmezett a csapat, és a két meccsen zónázott."
Lehmann nem tagadja, szívesen átpasszolná már a centerjátékot, amelyet Tóth László sérülése miatt kényszerből vállalta Varga Péterrel és Éles Vilmossal egyetemben.
A Ferencvárosnak két amerikaival kell felvennie a kesztyűt, Bailey és Brooks ugyanis a Dinamót erősíti. Számunkra mégis Varga II Zsolt ismerősebb, a 23-szoros válogatott, világbajnok center az új idénytől légióskodik Moszkvában. A 18-szoros szovjet (orosz) bajnok, 2000-ben LEN-kupát nyerő Dinamo nem támaszkodhatott kellően Varga ismereteire, hiszen a Fradi szinte teljesen kicserélődött az elmúlt szezon óta. Többek között a Lazióból hazatérő Tóth Frank is zöld-fehér színre váltott.
"Felvételünk nincs a moszkvaiakról, így a hallott információkra támaszkodhatunk - mondta a 156-szoros válogatott játékos. - Feltörekvő csapatról van szó, a két amerikain és Varga Zsoltin kívül rengeteg kiváló, még juniorkorú játékos található a keretében, dinamikus pólót játszanak. Nehéz lesz, de a héten kaptunk egy kis ízelítőt az orosz vízilabdából, kétkapuztunk egyet az orosz bajnok Volgográddal. Azt nem mondom, hogy nem érhet minket meglepetés, mégis bizakodó vagyok, hiszen jó a hangulat a csapatban, vezetjük a tabellát itthon."
A meccs nem ütközik semmilyen más, zöld-fehér érdekeltségű eseménnyel, így Tóth Frank is reméli: végre sok szurkoló látogat ki a Népligetbe, bizonyítván, nem felejtették el a pólósokat.

Magyarok külföldön
Olaszország
A1-liga, nők. 6. forduló: Fiorentina WP Certaldo (Drávucz Rita 6, Stieber Mercedes 2)-Florentia 10-6, Mediterraneo Corona-Catania (Pelle Anikó 1) 6-8, Pescara-Volturno (Valkay Erzsébet 2, Tóth Noémi 1, Valkay Ágnes) 8-7.
Az állás: 1. Fiorentina 18 pont (54-27), 2. Catania 18 (68-42), 3. Ortigia 13, …11. Volturno 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik