A Szeged joggal reménykedhet

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.12.10. 21:44
Címkék
A LEN-kupában érdekelt három magyar férficsapat közül a Szeged-Beton VE tekinthet a legnagyobb optimizmussal a hétvége elé, hiszen két héttel korábban 10-7-re legyőzte a görög Vuliagmenit a nyolcaddöntő első összecsapásán.
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

LEN-KUPA

Betonút-FTC
Szeged-Beton VE
UTE-Taxi 2000
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

LEN-KUPA

Betonút-FTC
Szeged-Beton VE
UTE-Taxi 2000
A másik két együttes jelentős hátrányból próbál meg előnyt kovácsolni: az UTE 11-6-os vereség után fogadja a Camoglit, az FTC pedig a Népligetben elszenvedett 6-4-es kudarccal utazott el Dinamo Moszkvához.
A csongrádiak egy sima (12-3) és egy kiizzadt bajnoki győzelemmel (10-9) izzítottak a szombat esti küzdelemre, és pozitívumként értékelhetik, hogy a sokáig sérülés miatt hiányzó center, Tóth László kezdi viszszanyerni jó formáját. Szintén biztató, hogy a Vuliagmeni az elmúlt szombati és a szerdai bajnoki fordulóban csak egy pontot gyűjtött be: saját uszodájában veszített a nyolcadik helyeztt Hiosz ellenében, majd az utolsó előtti PAOK szerezte meg ellene idénybeli első pontját.

A szegedi hálóôr, Barát Ferenc (a háttérben) forró pillanatokra számíthat kapuja elôterében (Fotó: Farkas József)
A szegedi hálóôr, Barát Ferenc (a háttérben) forró pillanatokra számíthat kapuja elôterében (Fotó: Farkas József)
A szegedi hálóôr, Barát Ferenc (a háttérben) forró pillanatokra számíthat kapuja elôterében (Fotó: Farkas József)
"Nem szabad ebből ítélni, hiszen alaposan fel tudják szívni magukat a görögök - intett óvatosságra Gyöngyösi András, a Szeged trénere. - A saját játékunkra, a védekezésünkre kell figyelnünk, és arra, hogy ne engedjük el őket. Ha a félidőben döntetlen körüli lesz az állás, elégnek kell lennie a háromgólos előnynek. Úgy vélem, csak akkor bukhatunk el, ha egyszerre játszunk rosszul, és még bírói nyomás is nehezedik ránk."
Az Újpest olaszországi ötgólos kudarca után rendkívül felháborodottan nyilatkozott Petrovics Mátyás edző, ugyanis együtteséből négy játékost pontoztak ki a bírók, és 14 emberhátrányt kellett elviselniük, míg a Camoglinak csak hatot. A lilák továbbjutását legfeljebb hasonló jellegű játékvezetés tenné lehetővé szombaton a Hajósban.
Vagy mégsem? Petrovics Mátyás ennél optimistább:
"Jót tett a legutóbbi két bajnoki győzelmünk, különösen a Szentesen szerzett két pontot tartom értékesnek, hiszen meglehetősen tartalékosan pólóztunk. Az első meccsen elszenvedett vereséget nemcsak a bírókra fogom, hanem a túl sok hibára, amelyeket megbüntettek az olaszok. Meggyőződésem, hogy nem jobb nálunk a Camogli, amit szombaton bizonyítani is szeretnénk. Nyílt sisakkal játszunk, igyekszünk ésszel lerohanni őket, hogy a meccs közben azon gondolkozzanak: húha, már csak kettőt kell lőniük, és kiegyenlítik az ötgólos hátrányt. Továbbjutásra kell játszanunk!" - szögezte le a tréner, aki elmondta, hogy fegyelmi okok miatt nem játszatja Máthé Balázst.
A vasárnap délelőtt vízbe szálló Fradit mostanság csak kudarcok érték, hozzátéve, hogy kizárólag nálánál erősebb együttesekkel akadt össze. A hét végén mindkét hazai rangadójukat elbukták a zöld-fehérek, előtte pedig a Népligetben győzte le őket 6-4-re Varga II Zsolt csapata, a Dinamo Moszkva. Nem nehéz kitalálni, minimálisra zsugorodott az FTC esélye a nyolc közé jutásra a LEN-kupában.
"Az esélytelenek nyugalmával, mégis ambiciózusan, töretlen hittel várjuk a Dinamo elleni derbit - állítja Bíró Attila vezetőedző. - Tény, a kevés sansz még kevesebb lett a hazai vereség miatt, de nem teszttalálkozóra utazunk ki. Nincs veszítenivalónk, éppen ezért kockáztatni fogunk, és ennek megfelelő, a lefordulásra alapuló taktikát alkalmazunk. Remélem, meg tudjuk lepni a Dinamót, és visszaszerzünk valamit a presztízsünkből."

LEN-kupa, férfiak, nyolcaddöntő
Az első mérkőzések eredményei: Szeged-Beton VE-Vuliagmeni (görög) 10-7, Camogli (olasz)- UTE-VB Leasing 11-6, Savona (olasz)-Jadran Split (horvát) 6-3, Kazany (orosz)-Marseille (francia) 6-6, Mataró (spanyol)-Panioniosz (görög) 7-8, Betonút-FTC-Dinamo Moszkva (orosz) 4-6, Patrasz (görög)-Kotor (szerb-montenegrói) 7-8, Medvescak Zagreb (horvát)-Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 6-8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik