Százszázalékos hétvége

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.12.13. 21:11
Címkék
Nem szokványos statisztikával tették emlékezetessé az elmúlt hét végét a magyar férfi vízilabdacsapatok.
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA

Domino-BHSE
TEVA-VasasPlaket

Betonút-FTC
Szeged-Beton VE
UTE-Taxi 2000
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA

Domino-BHSE
TEVA-VasasPlaket

Betonút-FTC
Szeged-Beton VE
UTE-Taxi 2000
Öten léptek színre, és mindannyian győzelemmel zártak: az Euroligában a TEVA-VasasPlaket 11-6-ra, a Domino-BHSE 7-4-re, a LEN-kupában a Szeged-Beton VE 7-6-ra, az UTE-VB Leasing 10-6-ra, az Betonút-FTC 9-8-ra nyert aktuális riválisa ellen.
A Honvéd idegenben igyekezett kiköszörülni a tekintélyén esett csorbát, és az olimpiai negyedik görög válogatott jó részét képező Olympiakosz otthonában diadalmaskodott. A meccs egyetlen vesztesége, hogy Molnár Tamás dobhártyaszaggató (nem szándékos) könyököst kapott Haciteodorutól, és nem lehetett tudni, mennyire súlyos a sérülése.
"Papesz megnézette a fülét, és a vizsgálat igazolta orvosunk, Gábor Antal diagnózisát: valóban beszakadt a dobhártya. Sajnos ez azt jelenti, hogy az utolsó két bajnoki fordulót, valamint a december huszonkettediki vízilabdagálát ki kell hagynia, nem szerepelhet a válogatottban a szlovákok ellen sem. Mintegy három-négy hét alatt gyógyulhat meg úgy a sérülése, hogy játszhasson" - mondta Novák Ferenc, a Domino szakosztály-igazgatója.
A Vasas az első fordulóban már begyűjtött egy idegenbeli diadalt, és a Komjádi-uszodában is a két pont megszerzésére volt hivatott a szerb-montenegrói Nis ellen. A papírformát látványos pólóval díszítette, még Földi László vezetőedző sem talált egytelen kivetnivalót sem a produkcióban.
"Ugyanazt mondhatom, mint Földi László - értett egyet trénerével a piros-kékek hálóőre, Nagy Viktor. - Remekül védekeztünk, így aztán a kapus szempontjából ideális meccset játszottunk. Azért egy potyát elkönyvelhettem: a Nis első góljánál, Pejakovics lövésénél lassan reagáltam. No mindegy. Miután a bekkelés mellett a támadásunk is klappolt, már az első negyedben megalapoztuk a győzelmünket."
Továbbjutott a LEN-kupa negyeddöntőjébe a Szeged, amely a hazai 10-7 után a visszavágón sem kegyelmezett a görög Vuliagmeninek. Most a keddi sorsolásra koncentrálnak a csongrádiak, és bíznak Fortunában.
"A Savonát és a Partizant nem szeretném magunknak, meg talán a Panionioszt sem - hangzott Gyöngyösi András vezetőedző óhaja. - Meglátszott rajtunk, hogy végre kompletten játszunk, felépültek a centerek. Ez azért is fontos, mert a játékról alkotott elképzelésem a centerekre épül. Az egész csapat remekelt, és bízom benne, hogy ezzel a lendülettel zárjuk az évet a Fradi és a Szentes elleni bajnokin."
Hárman tehát továbbra is állják a sarat, az összesítésben egyaránt egy góllal elbukó Újpestet és Ferencvárost pedig siratjuk. Kevés vigasz számukra (különösen a lila színekben öt gólig jutó Dávid Zoltán számára), hogy emelt fővel búcsúztak. Ôk már nem lesznek érdekeltek 2005. január 21-én és 22-én, amikor folytatódik az Euroliga és a LEN-kupa küzdelemsorozata.

LEN-kupa, férfiak
Nyolcaddöntő, visszavágók. Még nem közölt eredmények.
Marseille (francia, Tromler Miklós)-Kazany (orosz) 7-9 - hosszabbítás után, továbbjutott: Kazany (15-13), Panioniosz (görög, Székely Bulcsú)-Mataró (spanyol, Szirányi Balázs) 7-5, tj: Panioniosz (15-12), Partizan Beograd (szerb-montenegrói)-Medvescak Zagreb )horvát) 12-6, tj: Partizan (20-12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik