Őszi bajnok a Honvéd, volt tartása a Fradinak

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 22:13
Címkék
Domino BHSE-Betonút-FTC 8-6 (2-1, 3-1, 2-2, 1-2)
Kőér u., 300 néző. V: Juhász, Székely Z.

DOMINO: Gergely - Fodor, BIROS 3, Bárány, VÁRI 2, Kiss G. 2, Benedek. Cs: Paján, Kovács O., Szívós 1, Tóth M., Hárai. Edző: Kovács István
FTC: Pelle - Bánhidy, Katonás 1, Binder, Takács A. 1, Létay, Nitsovits. Cs: TÓTH F. 3, Szeles 1, Süveges, Bene. Edző: Bíró Attila
Gól - emberelőnyből: 10/3, ill. 5/4
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kiállítva (cserével végleg): Tóth F. (25. p.)

A védô Vári Attila remek helyzetfelismeréssel kezdte meg a gólgyártást, és fontos találatot szerzett a harmadik negyed végén is (Fotó: Meggyesi Bálint)
A védô Vári Attila remek helyzetfelismeréssel kezdte meg a gólgyártást, és fontos találatot szerzett a harmadik negyed végén is (Fotó: Meggyesi Bálint)
A védô Vári Attila remek helyzetfelismeréssel kezdte meg a gólgyártást, és fontos találatot szerzett a harmadik negyed végén is (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az Ybl hálóját húsz góllal megterhelő Domino fogadta a pénteken a Szeged ellen fontos meccset veszítő Ferencvárost,
vagyis a hangulatbeli különbség könnyen mérhető volt a két gárda között. Ráadásul a Honvéd messze a legtöbb gólt jegyzi a bajnokságban, ami jelzi, nem csak egyszerűen a kötelezőt hozza, hanem igyekszik a maximumot adni. Mint például Vári, aki egy remek bemozdulást követően Benedek passzából juttatta vezetéshez a bajnokot, Kiss Gergely ezt eggyel megtoldotta előnyben, a frissen beálló Tóth Frank pedig szépített a hatodik percben. A házigazda láthatóan nagy iramot diktált, gyorsan úszott fel, pergőn járatta a labdát, fárasztva a Fradit. Tovább puhította a zöld-fehérek állásait Biros két akciógólja, amely által 4-1 állt az eredményjelzőn a kilencedik percben. Binderék védekezése viszont keményedett, sőt 28 másodperccel a félidő vége előtt fórhoz jutott a Fradi, és Tóth Frank megszerezte második találatát. A címvédő 23 másodperccel később élni tudott a válasz jogával, Szívós újra háromra növelte az előnyt előnyben (5-2).
A harmadik felvonásban Létay szabálytalanságát követően négyméteresből büntetett Kiss, aztán mindhárom fórját kihagyta a Domino. Az adat az FTC bekkelését dicséri, ráadásul Takács és Szeles kapásbombájával 6-4-re zárkózott fel a népligeti alakulat. Talán túlságosan is örült, hogy riválisa sarkába ért, és nem vette kellően komolyan Várit, aki balról, hátulról megtalálta a jobb sarkot. Ellenben a Honvéd nem találta legjobb formáját a fórok értékesítésében, és egymás után újabb három alkalmat szalasztott el. Eközben Tóth Frank ("Jó az öreg a háznál" - közvetítette Török László a rádiót), majd Katonás örülhetett gól után - ám a Fradinak el kellett viselni azt a traumát, hogy beszédért végleg kiállították Tóth Frankot.
Biros még az utolsó percen belül megmutatta, hogy létszámfölényben is eredményes lehet csapata, így végül két góllal, de kellően megizzadva hozta a kötelezőt a Molnár Tamást nélkülöző, az ősz idényt élen záró címvédő.

Milyen tanulságokkal szolgált a meccs?

Tóth Frank: Bajnokaspiránsként nyert a Honvéd. Hét hatnál a Domino közvetlen közelébe jutottunk, meg is érdemeltük volna a döntetlent. Úgy érzem, a hazaiak könnyebben kapták az előnyöket, a kiállításomról pedig annyit: nem éreztem jogosnak.

A sorra kihagyott emberelőnyök miatt nyertek ilyen nehezen?

Vári Attila: A fórok rossz kihasználása valóban megnehezítette a győzelmünket, de a játék más elemeiben szerintem jók voltunk. Talán az edzésmunka kettőssége is belejátszott, hogy most így alakult, mert félig-meddig alapozó jellegű munkát végeztünk.

Legrand-Szentesi VK-Szegedi Beton VE 7-5 (1-1, 1-1, 3-2, 2-1)

Szentes, 300 néző. V: Bátori, Kun
SZENTES: HORVÁTH T. - Somogyi, BERKI 2, Kis, Vígh, Juhász Zs. 1, SZEBENI 3. Cs: Németh D., Szabó N. 1, Gábor. Edző: Vidumanszki László
SZEGED: Barát - Lehmann 1, Boros 1, MOLNÁR P. 1, Komlósi, TÓTH L. 1, Ágner. Cs: Pataki, Munkácsy, Éles 1. Edző: Gyöngyösi András
Gól - emberelőnyből: 2/-, ill. 5/1
Négyméteresből: 1/1, ill -
Kipontozódott: Komlósi (17. p.)

Az első pillanattól egymásnak esett a két Csongrád megyei csapat. Mindkét oldalon behúzódtak a centerek elé, akik így is kihagytak egy-egy nagy helyzetet. Végül Molnár Péter törte meg a gólcsendet, de Szebeni szinte azonnal válaszolt. A harmadik játékrész elején Berki szabadult meg őrzőjétől, és először vezettek a hazaiak. Aztán Szabó Nándor forgatott be, Szebeni pedig értékesítette a büntetőt. A vendégek mindent elkövettek a felzárkózásért, de a hajrára maradt az egygólos Legrand-előny. Tóth László előnyből egyenlített, de azt követően Juhász Zsolt egy rendkívül szemfüles góllal újra vezetést szerzett, Szabó Nándor pedig kettőre növelte a szentesiek előnyét. A Legrand a sérült Torday nélkül is bravúros győzelmet aratott.

Szolnoki VSC-BVSC 8-9 (2-1, 1-2, 3-5, 2-1)

Damjanich-uszoda, 100 néző. V: Marjay, Martinovics
SZOLNOK: SÛRÛ - Broome, Hangay R. 1, BELL 2, Boros Z., Mohi, Balogh Z. 2. Cs: BABAY 3, Holas. Edző: Lukács Dénes
BVSC: LACZÓ - SZÛCS 3, Gulyás, Szabó G., Németh Zs. 1, VARJAS 3, Monostori 1. Cs: Ambrus 1, Persely, Kaszper, Nagy S. Edző: Besenyei Attila
Gól - emberelőnyből: 11/5, ill 9/2
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Mohi (20. p.), Szabó G. (26. p.), Bell (26. p.)

Jól kezdett a házigazda, gyorsan kétgólos előnyre tett szert, ám a fokozatosan belelendülő vasutasok zsinórban háromszor is bevették a jól védő Sűrű Dezső kapuját. Ettől kezdve futott az eredmény után a Szolnok, a negyedik negyed közepén már 9-6-ra vezettek a vendégek. Meglehetősen paprikásra sikeredett a hajrá, előbb Németh Zsoltot nem állították ki a játékvezetők ütésért, majd a Tisza-partiak javára megítélt négyméterest egyszerűen képtelenek voltak elvégezni Babayék, lévén a fővárosi játékosok túl közel helyezkedtek. Bell próbált társa közelébe férkőzni, a tumultuózus jelenet vége pedig az ő kipontozódásával zárult. Ennek ellenére egy gólra felzárkózott a Szolnok, s 15 másodperccel a lefújás előtt a félpályánál labdát is szerzett, ám hiába úszhatott volna meg kettő az egyben a vendéglátó, a szándékos fault felett a játékvezetők egyszerűen szemet hunytak. A hazai vereséget követően aztán kapott hideget-meleget a bírópáros, így nyilván lesz folytatása a mérkőzésnek, immár a fegyelmi bizottság előtt.

OSC-British Knights-Brendon-ZF-Eger 6-14 (2-5, 0-4, 1-2, 3-3)

Hajós-uszoda, 50 néző. V: Schlosser, Székely B.
OSC: Gáti - Alibán, Mányai, Ibolya, Békési, Ürögi, Tiba. Cs: Klie 2, Povázai 2, Ofner 1, Barna, Bakó, Gyarmathy 1. Edző: Fekete Szilveszter
EGER: Jászberényi - Seress 1, Weszelovszky, Matajsz 2, Gór-Nagy 1, KISS CS. 5, Nyéki 1. Cs: Dabrowski, Czigány 2, Hegedűs 1, Kis G., Fülöp 1, Szécsi. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 10/7
Négyméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Békési (22. p.), Klie (24. p.)
Sárgalap: Fekete Szilveszter (22. p.)

Amolyan karácsony előtti levezetésnek tűnt a mérkőzés. Gór-Nagy az elején azért kapott egyet, amitől megszédült, de aztán visszajött, és gólt lőtt. Az egrieknek olyan gálaelemekre is futotta, mint Fülöp balkezes csavarja, amivel már 11-2-re vezettek. A mezőnyjátékosnak nevezett Szécsi is vízbe ugrott, Ibolya pedig megtette azt a szívességet, hogy a meccs vége felé, egy egri középkezdést követően fent maradt a vendégtérfélen, megadva ezzel volt csapattársának a sanszot a gólszerzésre. Az így adódott létszámfölényt végül Seress értékesítette, miután nem tudták megjátszani a falba beúszó olimpiai bajnok hálóőrt.

Szavazás

Férfi pólódöntő: Honvéd-Vasas. Mit vár?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik