Putyin elvei jól kamatoznak

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 23:29
Címkék
A Sydneyben ezüst-, Athénban olimpiai bronzérmet szerző orosz férfi vízilabda-válogatott egyik oszlopa, Dmitrij Sztratan egy hete járt Budapesten, és együttese, a Csehov 12-8-as veresége miatt szomorúan távozott.
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA
Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005
LEN-KUPA
A Domino-BHSE elleni euroligás kudarc másnapján töltötte be harmincadik életévét, így aztán születésnapi ajándékra nem lelt a Kőér utcai uszodában. Néhány kérdés megválaszolására azért még volt kedve.
- A Csehov hihetetlenül értékes igazolásokkal rukkolt elő a nyáron, az amúgy sem zsenge játékoskeret Alekszandr Jerisovval és Revaz Csomakidzével bővült. Miféle szponzor teremti elő az irigylésre méltó gazdasági hátteret?
- Teljes mértékben az állam támogatja a csapatunkat. Vlagyimir Putyin elnök elve egészséges fiatalságot nevelni, így aztán rengeteg pénzt áldoz az orosz állam a sportra. Mindez azt jelenti, hogy helyi szinten az önkormányzatok fektetnek jelentős összeget a klubokba.

Az orosz Dmitrij Sztratan (8) minden poszton megfordul, a magyarok közül Biros Péter játékát kedveli legjobban
Az orosz Dmitrij Sztratan (8) minden poszton megfordul, a magyarok közül Biros Péter játékát kedveli legjobban
Az orosz Dmitrij Sztratan (8) minden poszton megfordul, a magyarok közül Biros Péter játékát kedveli legjobban
- Ezzel magyarázható, hogy sok orosz sztár tért haza?
- Igen, például a CSZKA Moszkva most Európa legjobb kosárlabda-együttese.
- Ön mikor hagyott fel a légiósélettel?
- Harmadik idényemet töltöm a Csehovnál, vagyis a klub megalapításakor már itt pólóztam - előtte a Marseille-ben vízilabdáztam.
- Milyen tervekkel vágtak neki ennek az idénynek?
- Szeretnénk bajnokok lenni, és az Euroligában bejutni a négyes döntőbe. Ez utóbbira némileg gyengíti az esélyeinket, hogy a csoportunkban utolsó helyen álló Olympiakosz ellen elvesztettünk egy pontot.
- A Domino ellen centert játszott, holott az ellenfél kapuja előtti kis terület a most éppen sérült Csomakidzéé vagy Jacevé. Hogy érezte magát a meccsen?
- Nagyon elfáradtam, hiszen végig én brusztoltam, a védők pedig állandóan váltogatták egymást.
- Melyik az a poszt, amely kifejezetten az öné?
- Centert ritkán játszom, de mindenhol szívesen megfordulok. Talán csak kapus nem voltam még, egyébként minden poszton szívesen játszom - így van ez a válogatottnál is.
- Mit gondol, meddig tart a magyar válogatott hegemóniája?
- Úgy gondolom, a következő ciklusban is a magyar, a szerb-montenegrói és az orosz csapat uralja majd a nagy viadalokat, igaz, számunkra hátrányt jelent, hogy már most sok a harmincéves kort elhagyó játékos. Pekingben azért még beleszólunk az érmek elosztásába.
- Ki tetszik a legjobban a magyar gárdából?
- Biros Péterre voksolnék - egyénileg és csapatjátékban is nagyon jó, ráadásul hihetetlenül gyors. Szerintem most ér játékos-pályafutása csúcsára, most érik be a játéka. Benedekről sokszor hallani, hogy már nem a régi, szerintem viszont most is óriási egyéniség.
- És ön miképpen képzeli el a jövőjét?
- Egy évig még biztosan a Csehov játékosa leszek, aztán majd meglátjuk. Mindenesetre sok múlik majd a lábamon. Összesen ötször műtötték, már mindent kidobáltak a térdemből - szalagokat, egyebeket… - válaszolta (önmaga rokkantságán) mosolyogva Sztratan, aki együttesével február 5-én várja vissza a Honvédot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik