Vizes-vb: a hosszabbításban nyerő horvátokkal játszunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 18:27
Horvátországgal játszik a barcelonai világbajnokság elődöntőjében a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a horvátok a négy közé kerülésért, hosszabbításban 7–6-ra legyőzték a remekül játszó Ausztráliát.

Már az első félidőben „gyanúsan" jó volt az ausztrálok védekezése, mindössze két gólt kaptak az olimpiai bajnok horvátoktól. Horvátország azonban a folytatásban sem tudta bedarálni az ausztrálokat.

Sőt! A harmadik negyedben Aaron Younger góljával a mérkőzésen először vezettek az ausztrálok. A negyedik játékrészben, 5:51-gyel a vége előtt pedig Howden találatával 5–3-as előnyben voltak a csoportkörben velünk ikszelő ausztrálok.

A horvátok ekkor rázták meg magukat, s két perccel a vége előtt egyenlítettek. A negyedik negyed vége előtt azonban így is az ausztráloknak volt meg az esélye a győzelemre: egy remekül végigjátszott emberelőny végén azonban közelről csak a a kapufát találták telibe.

Az első hosszabbításban egy-egy gól született, Buslje lövésére Campbell válaszolt. A második ráadás azonban már csak a horvátok találtak be, s 7–6-os győzelemmel továbbjutottak.

NEGYEDDÖNTŐ
17.00: Horvátország–Ausztrália 7–6 – h. u.
KORÁBBAN
Magyarország–Görögország 9–3 (2–1, 1–1, 2–1, 4–0)
KÉSŐBB
20.15: Szerbia–Montenegró (Tv: Eurosport)
21.45: Spanyolország–Olaszország (Tv: Eurosport)

AZ ELŐDÖNTŐ (csütörtök) PÁROSÍTÁSA
20.15: Magyarország–Horvátország
21.45: Szerbia/Montenegró–Spanyolország/Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik