Vizes-vb: Ezt a bronzot nem kell megmagyarázni - Merész

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 18:48
A barcelonai világbajnokságon az Oroszországot 10–8-ra legyőző, s így bronzérmet szerző magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Merész András azt mondta a mérkőzést követően, összességében 99 százalékban sikerült megvalósítani az előzetes terveket.
Merész András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Egy magyar vízilabdaedző mindig csak az arannyal lehet teljesen elégedett, de ezt a bronzot sem kell talán megmagyarázni. Ami a vb egészét, s az idevezető utat is illeti, úgy 99 százalékban sikerült mindent megcsinálnunk, egy százalékon múlott a világbajnoki döntő. Megállás azonban nincs, folytatjuk az eddigi kőkemény munkát, már csak azért is, mert jövőre Budapesten Európa-bajnokság következik.

Takács Orsolya csapatkapitány, a 2005-ben vb-aranyérmes együttes tagja: – Nagyon sokat dolgoztunk ezért a bronzéremért, s ha úgy vesszük, a világ itt járt tíz legjobb csapata közül a harmadikok lettünk. Egy bronzmeccset nagyon nehéz megnyerni, ez csak egy ilyen lelkileg is erős, összetartó, baráti közösségként is kiváló csapatnak sikerülhetett.

Kisteleki Dóra, a 2005-ös világbajnok gárda másik jelenleg is aktív játékosa: – Barcelona előtt gyakorlatilag három éve játszottam utoljára a válogatottban, s nagyszerű érzés így visszatérni. Felvettem a ritmust, s úgy gondolom, beépültem ebbe a nagyon motivált, fiatal, nyerni akaró csapatba. Jó érzés újra vb-éremnek örülni.
Forrás: MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik