Párizs 2024: Néhány helyen vannak még kérdőjelek – Varga Zsolt

Vágólapra másolva!
2024.06.25. 14:09
Varga Zsolt szövetségi kapitány (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Varga Zsolt szövetségi kapitány fejében még néhány kérdőjel van a férfi vízilabda-válogatott olimpiai összetételét illetően, ezekre keresi a választ a következő időszakban.

„Meglepően jól sikerült a mátraházi edzőtábor, tökéletesek voltak a körülmények, minden kérésünket teljesítették, nagyon jól éreztük magunkat. Jót tett a társaságnak, hogy délutánonként a játékosok tudtak pihenni és némi időt közösen együtt tölteni” – számolt be az elmúlt napokról Varga Zsolt a keret keddi, margitszigeti sajtónyilvános edzése után.

A szakember kiemelte, természetesen egyelőre nincsenek azonos szinten a játékosok, hiszen vannak, akik már negyedik hete készülnek együtt, míg a Bajnokok Ligája ferencvárosi sikerrel végződött négyes döntőjében érdekelt pólósok a második hétben járnak. Akik később kezdtek, azoknak ezen a héten emelkedik a terhelés, és nincsenek könnyű helyzetben.

„Nekik már mindent kell csinálniuk, hiszen ilyenkor már a taktikai elemeket is gyakorolnunk kell, miközben a maximális fizikai állapotot is el kell érniük” – tette hozzá a kapitány, aki megjegyezte, a következő hét még várhatóan leginkább az állóképességről szól, majd Horvátországban folytatja a gárda, aztán július 11-13-án jön a margitszigeti BENU Kupa.

„Nagyjából ez után, ennek a végére fog összeérni a két társaság formája a terveim szerint. Az ötödik héttől már mindenki egységesen dolgozik” – fogalmazott.

Varga Zsolt az MTI kérdésére elmondta, a 13 fős olimpiai keret nagy része már megvan a fejében, de van még néhány kérdőjel.

„Ezeket fogom most a következő két hétben eldönteni, ugyanis ekkor kell keretet hirdetni, utána már csak sérülés miatt lehet cserélni” – fűzte hozzá.

A BL négyes döntőjének első mérkőzésén Német Toni egy bordasérülés miatt még nem ugrott medencébe, a címvédő Pro Recco legyőzéséből azonban már a vízben vette ki a részét.

„Szerintem soha nem voltam még olyan fáradt, mint a mátraházi edzőtábor után. Viszont amikor hazajöttünk, akkor úgy éreztem, hogy teljesen jól vagyok, nagyon jó rendszerben vannak összerakva az edzések, jó irányba megyünk” – mondta az FTC centere.

Német megjegyezte, a klubszezon végéhez képest nagyjából 90 százalékosnak érzi az állóképességét, a lelkesedése viszont nyilvánvalóan százszázalékos az olimpia előtt. Hozzátette, Mátraházán nagyszerűen összecsiszolódott a gárda „hangulatilag”, a folytatásban taktikailag kell a csúcsra kerülniük.

A válogatott a felkészülés hajrájában Szicíliában a vb-ezüstérmes házigazda olaszokkal kétkapuzik, és július 19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzése. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal a hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon a ráhangolódás.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete
Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter  (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik