Kemény Dénes Varga Zsoltról: „Nem látok senkit, aki jobb lehetne nála”

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 18:37
null
Kemény Dénes (jobbról) szerint Varga Zsoltnak maradnia kell (Fotó: Árvai Károly)
A Nemzeti Sportrádió Hazafutás című műsorában a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző, Kemény Dénes volt L. Pap István vendége. A korábbi sikerkapitány a többi közt elmondta: Varga Zsoltnak maradnia kell, építkezzen, a következő két évben pedig ne az eredmény számítson elsősorban!

„Tulajdonképpen négy évig készülünk arra  a három ki-ki meccsre, ami igazán számít az olimpián – fejtette ki Kemény Dénes a válogatott formaidőzítésével kapcsolatban. – Nyilván minden nagyobb versenyen szerzett érmet komolyan veszünk, de ez sokszor akár felesleges energiát vesz el. Hasonlóan voltunk az olimpiai csoportmeccsekkel, hogy többet fektettünk bele, mint amire szükség lehetett volna, pedig tudtuk, hogy nem fogunk könnyű negyeddöntőt játszani.”

A volt szövetségi kapitány arról is beszélt, mi számíthat kudarcnak a válogatott számára.

„Ha az ember második vagy harmadik, azért az szomorú, mert igazán közel állt az aranyéremhez. Az ötödik helytől lefelé azonban lehet kudarcnak vélni a teljesítményt. Mi a tizenhat év alatt mindössze háromszor voltunk ötödikek, a lentebbi helyeket nem is ismertük, de ennek semmi jelentősége sincs, hiszen csakis előre szabad tekinteni. Nagy a játékosok felelőssége, de ez pozitív dolog is lehet.”

Az interjú során Kemény Dénes Varga Zsolt munkájáról is véleményt formált.

„Azt gondolom, Zsoltot ez az eredmény rosszabbul érinti most, mint amikor játékosként ért el hasonló eredményt. Ebben a pillanatban nem látok senkit sem, akire rámondanám, hogy jobb lenne nála. Azt gondolom, ő fogja folytatni. A helyében megbeszélném, hogy két évig ne nézzünk az eredménytáblára, és alakítsunk ki egy négyéves tervet a következő olimpiai játékokig.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik