Bíró Attila szeretne még kispadon ülni

Vágólapra másolva!
2024.09.17. 19:24
Bíró Attila 2015-től 2023-ig a női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott (Fotó: Getty Images)
Bíró Attila a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója, korábbi szövetségi kapitány kedden elárulta, hogy a jövőben szeretne visszatérni a kispadra.

 

„Nem zárnám ki, hogy ülök még kispadon, benne van a pakliban. Ha lesz olyan szakmai feladat, akkor biztosan, és idővel a győri kispadot sem zárom ki, akár segítőként, akár vezetőként, de a lényeg, hogy mindenképp szeretnék még valamilyen vízilabdakispadon ülni” – mondta az M4 Sportnak Bíró Attila a Debreceni Egyetemen, ahol a Sportlegendák a színpadon című előadás keretein belül pódiumbeszélgetésen vett részt Madaras Norberttel, a hazai szövetség elnökével, valamint Gór-Nagy Miklós világbajnok pólóssal.

A 58 éves szakember a legutóbbi egy évben pihent, mint elmondta, távol maradt a vízilabdától, és az egri családi vállalkozásban segédkezett. A győri klub két hete jelentette be Bíró Attila érkezését, egyúttal jelezte, fél éve próbálták meggyőzni, hogy vállalja el a munkát. Bemutatásakor elmondta, szeretne a klub női és a férficsapatával is osztályt lépni.

Bíró Attila 2015-től 2023-ig dolgozott a női válogatott szövetségi kapitányaként, irányításával a csapat a 2021-es tokiói olimpián a szakág történetében először dobogós helyen végzett, bronzérmes lett, ezen kívül Európa-bajnoki arany- és világbajnoki ezüstérmet is nyert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik