A Szolnok edzője szerint a szív diadala volt a Mladost elleni siker

Vágólapra másolva!
2024.10.11. 09:08
Fotó: Földi Imre
Hangay Zoltán, a Szolnoki Dózsa Praktiker férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint a szív diadala volt a csütörtöki, HAVK Mladost felett aratott győzelem az Eurokupa csoportküzdelmeinek nyitányán.

 

„Mindenki egytől egyig elképesztő teljesítményt nyújtott, azt hiszem, ilyen fantasztikus közönség előtt először játszottunk, amióta itt vagyok. Az elején picit beragadtunk, utána viszont domináltunk a meccsen, a végén a horvátok fordítottak, de visszajöttünk, nem érdemeltünk vereséget. Erről a találkozóról a szívet emelném ki” – nyilatkozta a szakember az ötméteresekkel megnyert összecsapást követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az, hogy a csapatkapitány Kovács Gergő nem tudta vállalni a játékot, talán még egy kis pluszenergiát is adott a játékosoknak.

A hazaiak utolsó ötméteresét a klub saját nevelésű játékosa, a 17 éves Cseh Maxim értékesítette:

„Eddig is jól játszottunk a szezonban, ám most egy olyan csapattal találkoztunk, amelyben a fél horvát válogatott ott van. Nem voltunk megilletődve, mindent beletettünk a meccsbe és ez ki is jött, ez a két pont rendkívül értékes lesz majd, hiszen szeretnénk továbbjutni a csoportból. Büszkék lehetünk egymásra, edzők, játékosok, szurkolók egyaránt” – fogalmazott a fiatal pólós.

A Tisza-partiak a jövő heti második fordulóban a német Duisburg otthonába látogatnak.

A négy négycsapatos csoportból az első két-két együttes jut tovább a nyolcaddöntőbe, amely a Bajnokok Ligája csoportköréből átkerülő gárdákkal válik teljessé.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik