Sima győzelmet aratott a BVSC a férfi vízilabda Eurokupában

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 19:46
Fotó: Árvai Károly
A férfi vízilabda Eurokupa csoportkörének 2. fordulójában a BVSC-Manna ABC 17–11-re legyőzte az olasz Ortigiát.

 

Sokat elárul egy pólómeccs rangjáról, ha Madaras Norbert és Alessandro Campagna is a helyszínen tekinti meg. Miközben a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke és az olasz férfiválogatott szövetségi kapitánya a medenceparton beszélgetett, a BVSC játékosai már a levezető úszást végezték – igen, ilyen is volt, jó tíz percen át rótták a hosszokat. Azért azt nem állíthatjuk, hogy meg sem izzadtak az Ortigia elleni Eurokupa-mérkőzésen, de a vége nagyon sima lett, a gyors és hatékony zuglói támadásokra nem találtak ellenszert az olaszok.

Az első negyedben még tartották magukat, a házigazda fórmegjátszása viszont már akkor is elsőrangú volt: Gyapjas Viktor a kapuból kiabálta be a hátralévő másodperceket, Konarik Ákos pedig rendre a legjobb ütemben villant meg. A BVSC kapusa persze nem csupán a számolásban jeleskedett, Andria Bitadze húzásánál például földöntúli bravúrral védett – pechére ötméterest ítéltek a játékvezetők, amelyet értékesítve először vezetett az Ortigia.

Nem sokáig, mert a második negyedben Ekler Zsombor és Tátrai Dávid úgy döntött, hogy megtolja a hazai szekeret. A Honvéd elleni bajnokin hiányzó lendület visszatért a zuglóiak játékába, egymást érték a megúszások és a gyors befejezések. A nagyszünetben már öt volt közte, a BVSC sorozatban hét gólt lőtt válasz nélkül – hiába intézett rögtönzött motivációs beszédet társainak a 45 éves világbajnok kapus, Stefano Tempesti, nem tudott közelebb zárkózni az Ortigia.

 

A sokoldalú Jansik Dávid centerként két bekk közül parádés mozdulattal kotorta a kapuba a labdát, Konarik tanári ejtéssel jelentkezett, és bár a túloldalon a japán légiós, Inaba Juszuke is meg-megvillant, egyedüli fecskeként nem csinált nyarat. A rengeteg létszámfölényes helyzetet kidolgozó BVSC meggyőző játékkal győzött 17–11-re, így máris nagy lépést tett a továbbjutás felé, két forduló után hat ponttal vezeti a B-csoportot.

A Szolnok is 17 gólig jutott, ami még úgy is elismerésre méltó, hogy a német Duisburg jóindulattal sem nevezhető európai élcsapatnak – Hangay Zoltán együttese simán, nyolc góllal győzött, és továbbra is veretlen a C jelű kvartettben. A Honvéd viszont pont nélkül áll a D-csoportban, ugyanis hazai medencében kikapott a görög Panathinaikosztól. Kár a vereségért, mert reális esélye volt a pontszerzésre a házigazdának, ám míg az utolsó percben az ellenfél egyik legjobbja, Viktor Rasovics belőtte az időkérést követő fórt, a túloldalon Dimitrije Riszticsevics bravúrral védett – 12–11-re győztek a görögök.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
BVSC-Manna ABC–Ortigia (olasz) 17–11 (4–4, 6–1, 4–3, 3–3)
C-CSOPORT
Duisburg (német)–Szolnoki Dózsa 9–17 (1–3, 2–8, 4–4, 2–2)
D-CSOPORT
EPS-Honvéd–Panathinaikosz (görög) 11–12 (3–3, 3–3, 3–4, 2–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik