Eb 2024: Neuer az első számú kapus – Julian Nagelsmann

Vágólapra másolva!
2024.03.22. 17:44
Nagelsmann közölte, Neuer lesz a kezdő a nyári Eb-n (Fotó: Getty Images)
Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a jelenleg sérült Manuel Neuer lesz a magyarokkal azonos csoportban szereplő németek első számú kapusa nyáron a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

 

A 37 éves világbajnok combjában kisebb izomszakadás keletkezett, ezért szerdán elhagyta a csapat edzőtáborát, és nem játszhat a franciák elleni szombati lyoni, valamint három nappal később, a hollandok elleni frankfurti barátságos mérkőzésén. Az első diagnózis szerint várhatóan két hétig lesz harcképtelen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is érdekelt Bayern München alapembere.

Neuer kiválása miatt Marc-Andre ter Stegen véd a két felkészülési találkozón, de Nagelsmann közölte, hogy a Barcelona kapusa csak átmeneti megoldás lesz.

„Manuel csak kisebb sérülést szenvedett, nem nyolc hónapra dőlt ki. Szerencsére két világklasszis kapusunk van, és most Marc jut lehetőséghez” – jelentette ki a szakvezető.

A németországi Eb-n a magyarok és a németek június 19-én találkoznak Stuttgartban. A csoportban érdekelt még a skót és a svájci együttes is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik