Egyre több az érdeklődő a francia Messi körül, beszállt a Marseille is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.07. 18:57
Rayane Messi (jobbra) egy korosztályos válogatott mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Bár a vételárat sokallja, az Olympique Marseille továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze a francia labdarúgás egyik nagy ígéretét, Rayane Messit, aki pillanatnyilag a harmadik ligás Dijonban nevelkedik.

 

Mielőtt továbbmennénk, gyorsan rögzítsük: Rayane Messit nem fűzi semmiféle családi kötelék sem Lionel Messihez, sem Argentínához, és még csak nem is a nyolcszoros aranylabdás tiszteletére hívják úgy, ahogy. Egy mai fiatal futballista számára meglehetősen nagy terhet jelentő Messi családnév gyakori Kamerunban, márpedig Rayane édesapja, Zacharie a közép-afrikai országból származik.

Rayane Messi Tanfouri – hogy az ifjú labdarúgó teljes nevét is leírjuk – a franciaországi Sévres-ben született, ebben a hónapban lesz 17 éves, fontos játékosa az U17-es Eb-re készülő francia válogatottnak (nemrégiben két gólt lőtt az angoloknak), és bár a Monaco és a Rennes is kerülgette, ő 2022 nyarán a Dijont választotta.

Az idén áprilisban mutatkozott be a harmadosztályban (National) érdekelt felnőttcsapatban, eddig négy mérkőzésen játszott, és már belőtte az első gólját.

A Marseille minél több francia ígéretet szeretne magához édesgetni, és a gyors léptű, a párharcokban erős, a labdatartásban is megbízható ifjú Messi ideális jelölt. Az OM tárgyalásban áll a Dijonnal, ám sokallja a négymillió eurós vételárat – akárcsak a többi érdeklődő, akik közül a Lille-t nevezi meg a L'Équipe keddi híre.

Sok függ a francia U17-es válogatott Eb-szereplésétől; ha a „kékek”, soraikban Rayane Messivel, messzire jutnak a ciprusi tornán (május 20.–június 5.) – már a csoportkör sem lesz egyszerű, Portugália, Spanyolország és Anglia a kisorsolt ellenfél –, az bizonyára hatással lesz a tárgyalóasztal körül történtekre, azaz a Dijonnak nincs oka a sietségre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik