NB II: 2028 júniusáig hosszabbított szerződést gólerős támadójával a Vasas

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 08:43
PicasaTóth Milán 2028 nyaráig hosszabbított a Vasassal (Fotó: vasasfc.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas 22 éves támadója, egyben házi gólkirálya, Tóth Milán 2028. június 30-ig szóló új szerződést írt alá a klubhoz – számolt be róla a klub honlapja.

A 2002-es születésű Tóth Milán 2019-ben, 17 esztendősen a Haladás csapatában mutatkozott be az NB II-ben. A 2020–21-es idényben 19 másodosztályú meccsen lépett pályára, a következő idényben aztán 34 NB II-es bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett, amellyel csapata házi gólkirálya lett. 2022 nyarán az osztrák Sturm Grazhoz igazolt, ahol a második csapat kapitánya lett, 27 meccsen 13 gólt rúgott és 4 gólpasszt jegyzett.

A csatár 2023 augusztusában hazatért, s nagy reményekkel igazolt az NB II-es Vasashoz, ahol teljesítményével talán még a legvérmesebb várakozásokat is felülmúlta: azonnal meghatározó tagjává vált az angyalföldi együttesnek, s 25 bajnoki mérkőzésen 14 gólt jegyzett, amivel jelenleg – a kozármislenyi Kirchner Krisztián mögött – a második helyen áll az NB II góllövőlistáján.

Tóth Milán a szerződtetése óta eltelt időszakban egyértelműen bebizonyította, hogy jelenlegi keretünk egyik legértékesebb és legtehetségesebb játékosaecsetelte a klubhonlapon Nagy Miklós sportigazgató. – Teljesítményével felhívta magára a szakma figyelmét és számos megkeresés érkezett iránta hazai élvonalbeli és külföldi kluboktól egyaránt. Számunkra értékeink megtartása fontos, ezért szerződését közös megegyezéssel módosítottuk, melyből kikerült az egyoldalúan gyakorolható kivásárlási opció és egyúttal 2028. június 30-ig meghosszabbítottuk. Stratégiailag különösen fontosnak tartom, hogy ez a megállapodás öt fordulóval a bajnokság vége előtt létrejött, ezzel is erősítve hosszú távú törekvéseinket.”

„Boldog vagyok, hogy az eddigi teljesítményemmel hozzájárultam a klub céljaihoz és hogy felhívtam magamra a figyelmet, amely most szerződéshosszabbítást ért – mondta Tóth Milán. –  Természetesen ezzel nem elégszem meg, mindent megteszek majd azért, hogy a következő idényben az élvonalban szerepelhessek a Vasassal. Örülök, hogy innentől nem kell a jövőmmel foglalkoznom, csakis a feljutásra fókuszálhatok. Angyalföldön minden lehetőség adott a fejlődésemre, nagyszerűen érzem magam, örülök, hogy a szurkolók is befogadtak és megszerettek, azon leszek, hogy ezt a jövőben is megháláljam a játékommal és a góljaimmal.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik