Baráth Péter elárulta, miért döntött az FTC-től való távozás mellett

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 12:45
Baráth Péter szeretne ott lenni a válogatottban a nyári Európa-bajnokságon (Fotó: Kovács Péter)
Két hónappal ezelőtt került kölcsönbe a Ferencvárosi TC-től a lengyel élvonalbeli Raków Czestochowához a 22 éves, kétszeres magyar válogatott Baráth Péter, aki az m4sport.hu-nak elmondta, mivel az FTC-nél nem kapott lehetőséget, távozni akart, mert szeretne ott lenni a nyári Európa-bajnokságon.

Baráth Pétert tavaly télen szerezte meg az FTC a DVSC-től, először még fél évre kölcsönbe, majd nyáron a középpályás jó tavaszi szezonja után a fővárosiak végleg megvásárolták a játékjogát, azonban az új idényben az NB I-ben mindössze 150 percet játszott, ezért január végén a több játéklehetőség reményében a lengyel élvonalbeli Raków Czestochowához távozott kölcsönbe.

Az A-válogatottban már két mérkőzésen játszó 22 éves középpályás most nem került be Marco Rossi keretébe, helyette Szélesi Zoltán U21-es nemzeti csapatában kap szerepet.

Baráth Péter az m4sport.hu-nak  arról beszélt, tanulságos két hónap van mögötte.

„Sikerült könnyen beilleszkednem, felvettem a csapat és a lengyel liga ritmusát. Azért dolgozom, hogy megkapjam a játéklehetőséget. Volt egy kisebb sérülésem is, de ez szerencsére már a múlté” – kezdett bele Baráth Péter, akinek fekszik, hogy a válogatotthoz hasonlóan a Raków is háromvédős rendszerben játszik, ugyanakkor szeretne mindenben fejlődni, ehhez pedig játékpercek kellenek, melyeket a Rakównál is egyelőre elvétve kapott meg, de szerinte ennek is megvan az oka.

„Jól játszottak most a csapattársaim a középpályán, tehát azt gondolom, hogy nem is volt nagyon oka az edzőnek belecserélni a csapatba, úgyhogy furcsán hangzik, de lehet, hogy ki kell várnom, hogy sorra kerüljek, de ettől függetlenül várom a lehetőséget, mert készen állok” – mondta, majd a lengyel élvonalról, az Ekstraklasáról is beszélt.

„A bajnokság fizikailag erősebb, mint a magyar, gondolok itt a futásmennyiségre, párharcokra. Rengeteg taktikai elem van, viszont technikailag az NB I van magasabb szinten. Nagy az iram, a csapatok szeretnek presszingelni, nyomás alatt pedig nyilván nehezebb játszani” – vélekedett Baráth Péter, aki az FTC-től való távozását is megindokolta.

„Azért döntöttem a váltás mellett, mert a Ferencvárosnál nem kaptam meg a lehetőséget, de ennek (a váltásnak) az oka az is volt, hogy a célom az, hogy az Eb-n szerepelhessek nyáron az A-válogatottal, és éreztem, hogy ehhez lépni kell. Úgy gondolom, jó helyre kerültem” – tette hozzá a Raków magyar légiósa, aki ezúttal nem a felnőtt, hanem az U21-es válogatottba kapott meghívót a Gera Zoltánt váltó Szélesi Zoltántól. 

A szövetségiedző-váltással kapcsolatban Baráth elmondta, meglepte őket Gera távozása, de szerinte Szélesi érkezésével a játékrendszerben nem feltétlenül lesz változás, az új szakvezető inkább csak új alapszabályokat fektetett le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik