Franciaország: Deschamps látja a potenciált Benzemában

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 20:26
Karim Benzema nyolc hónapja nem tudott gólt szerezni a francia labdarúgó-válogatottban, de Didier Deschamps szövetségi kapitány bizalma továbbra is töretlen a Real Madrid kiválósága felé. A 25 éves csatár ebben az idényben 18 bajnokin öt gólnál jár a blancóknál, a nemzeti csapatban legutóbb tavaly júniusban volt eredményes, Észtország ellen.

„Ez egy olyan szituáció, amit neki kell megoldania. Nem lehet könnyű, hogy ilyen keveset játszik, de rutinos, és a válogatottban több időt tölthet a pályán – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Didier Deschamps. – Eredményes akar lenni, de más dolgokra is képes. A gólok előkészítése is ugyanolyan fontos."

Benzema a 2012-es Európa-bajnokság a középpályán kapott szerepet, s két francia gólt is előkészített, majd a Fehéroroszország elleni vb-selejtezőn is gólpasszt adott.

„Ha megkérdezik az ellenfeleinket, például Olaszországot, Spanyolországot vagy Németországot, hogy ki az a néhány játékos, akitől tartanak, Benzema biztosan közöttük lesz. Ő több, mint egy középcsatár, szeret játszani a középpályára visszavonva és a széleken is" – tette hozzá a francia válogatott szövetségi kapitánya.

Franciaország szerdán Németországot fogadja felkészülési mérkőzésen. A nationalelfben sok a hiányzó, Mario Götze, Marco Reus, Marcel Schmelzer és Bastian Schweinsteiger sem lesz ott a 21 órakor kezdőd párizsi találkozón.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya előre kijelentette: René Adler fogja védeni a csapat kapuját. Manuel Neuer némi csalódottsággal vette ezt tudomásul, szeretett volna védeni, ám megérti a tréner döntését. A német Bild szerint Löw provokálni akarta Neuert, aki ennek ellenére marad a nemzeti tizenegy első számú kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik