Rommá vert címvédő

Vágólapra másolva!
2005.10.03. 11:50
Címkék
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL negyedik fordulójából egy meccs még hátra van, de az már biztos, hogy csak négy gárda őrzi veretlenségét - és ezekből háromról senki nem gondolta volna, hogy szűk egy hónap után még százszázalékosak lesznek.
Nem akármilyen látvány fogadta az Azték-stadion gyepére kifutó játékosokat
Nem akármilyen látvány fogadta az Azték-stadion gyepére kifutó játékosokat
Nem akármilyen látvány fogadta az Azték-stadion gyepére kifutó játékosokat
Nem akármilyen látvány fogadta az Azték-stadion gyepére kifutó játékosokat

Az Indianapolis Coltsról lehetett sejteni, hogy ha sikerül összerántaniuk a tavaly gyengécske védelmet, bárkit megverhetnek, és ezek a sejtések be is igazolódtak. Mostanra ráadásul az eddig inkább a futójátékot kibontakozni hagyó Peyton Manning irányító is megrázta magát, és négy touchdown-passzt dobott a Tennessee Titans ellen. Kettőt ráadásul kedvenc célpontjának, Marvin Harrisonnak így beállították az NFL legeredményesebb irányító-elfogó-párosának rekordját.

Az is várható volt, hogy a Cincinnati Bengals nem lesz rossz kis csapat, de hogy egy 4-0-s rohammal indítják a szezont, arra valószínűleg ők maguk sem gondoltak. A Houston ellen például elég rosszul játszottak, tízesével gyűjtötték a büntetés-yardokat, és sorra szenvedték el az apróbb-nagyobb sérüléseket, de a gyengécske Texansszal szemben ez is belefért. A houstoni támadófalra egyébiránt ráférne egy generálozás: David Carr irányítót eddig húsz alkalommal sackelték le három meccsen. Ha ez így megy tovább, valahol 150-nél állnak majd meg. Az NFL-rekord 72, azt is Carr és a Texans tartja… Mellesleg mikor a Bengals utoljára 4-0-lal kezdett, csak a Super Bowlnál álltak meg, még 1988-ban.

Veretlen a Tampa Bay is, amely eddigi meccseit újonc futója, Carnell Cadillac” Williams remeklésének köszönhetően nyerte meg, most pedig azzal diadalmaskodott a Detroit ellen, hogy a Lions védekezésben túlságosan is a futásra koncentrált, így szabad út nyílott a Buccaneers passzjátékának. A Detroit így is nyerhetett volna, de a végjátékban két TD-nek látszó elkapás után is visszafújták a bírók a hatpontos gólt.

Peyton Manning megszórta magát a Titans ellen
Peyton Manning megszórta magát a Titans ellen
A negyedik veretlen az előzetesen a tabella aljára várt Washington Redskins, amely még csak három mérkőzést játszott, de azokat mindet megnyerte, nem kis mázlival. Az első héten touchdown nélkül verték a még náluk is gyengébb Chicagót, a másodikon az utolsó négy perc hihetetlen dallasi rövidzárlata után győztek egyetlen ponttal, most pedig a Seattle verte meg magát ellenük, miután a Seahawks egyébként megbízható rúgója, Josh Brown két mezőnygólt is kihagyott: a másodikat 47 yardról nekirúgta a bal kapufának az utolsó másodpercben.

Még három mérkőzés érdemel külön említést vasárnapról: Ami az elsőt illeti, a tavalyi önmagától épp fényévekre lévő, sérülésektől tizedelt New England Patriots 2002. karácsonya óta nem kapott ki hazai pályán, egészen mostanáig. A San Diego Chargers azonban tönkreverte a Rodney Harrisont, a védelem kulcsemberét az egész szezonra elveszítő bajnokot. A Patriots 1998 novembere óta nem kapott 41 pontot senkitől, most azonban nyolc olyan embert kellett bevetnie Bill Belichick edzőnek, akik a tavalyi nagydöntőben a csapat közelében sem voltak. Azt hiszem, ennyi változás minden csapaton nyomot hagy” - vélekedett együttérzően Marty Schottenheimer, a győztes San Diego edzője is.

Nem mehetünk el szó nélkül a Philadelphia Eagles teljesítménye mellett sem: a tavaly Super Bowl-résztvevő csapat 24-6-os hátrányból fordítva verte meg az egyébiránt nem rossz Kansas City-t. Az Achillesét és mellkasát is fájlaló Donovan McNabb irányító 369 yarddal és három TD-passzal semmisítette meg a Chiefs védelmét, amely pedig két héttel korábban gyakorlatilag tökéletesen zárt a New York Jets - akkor még - remek támadóalakzata ellen.

Szavazás

Kié lesz a Super Bowl?

Írja be az itt látható számot!
Végül emlékezzünk meg az Arizona Cardinals és a San Francisco 49ers csatájáról, amely nem amiatt kerül majd be a krónikákba, hogy két rossz csapat közül a kevésbé gyenge (a Cards) elpáholta a még nála is szerencsétlenebbet. A találkozóra viszont Mexikóvárosban került sor, 103,467 őrjöngő mexikói fanatikus előtt. Ez volt az első az Egyesült Államokon kívül rendezett NFL-meccs, és Mexikó rögtön nézőcsúccsal és fantasztikus hangulattal mutatkozott be - bár Mike Nolan, a 49ersedzője hozzátette, az elején mindkét gárdát éltető szurkolók a találkozó végére mintha inkább átpártoltak volna a győzteshez - az pedig nem az ő csapata volt.

NFL, 4. játékhét
Buffalo - New Orleans 7-19
Denver - Jacksonville 20-7
Detroit - Tampa Bay 13-17
Houston - Cincinnati 10-16
Indianapolis - Tennessee 31-10
Philadelphia - Kansas City 37-31
San Diego - New England 41-17
Seattle - Washington 17-20 - hosszabbítás után
St. Louis - N.Y. Giants 24-44
N.Y. Jets - Baltimore 3-13
Dallas - Oakland 13-19
Minnesota - Atlanta 10-30
San Francisco - Arizona 14-31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik