Brutális volt a Lakers, 269 pontos kosáreső Washingtonban

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 08:06
null
Francesco García a Kingsből a lelátót is meglátogatta (Fotó: Reuters)
Borzalmas vereséget szenvedett a Cleveland Cavaliers Los Angelersben: a Cavs beesett a Lakers-henger alá, a kaliforniaiak 55 ponttal, 112–57-re gázolták el ellenfelüket. A könnyen lehet, hogy elcserélés előtt álló Carmelo Anthony előbb füttyszót kapott saját szurkolóitól, majd jól játszott, a Denver 132 pontot szórva gyalulta a parkettába a Phoenixet. A nap legtöbb pontot hozó mérkőzését Washingtonban láthatták a nézők: a „vadnyugati stílusú" meccset (lőttek, amíg volt mit...) hosszabbításban a Wizards nyerte meg a Sacramento ellen. A San Antonio egy ritka játékvezetői fújássorozatnak volt haszonélvezője: a (helyi) játékvezető tíz másodpercen belül öt technikait fújt a Minnesota ellen!

Egy időre vége annak az időnek, amikor egy LA Lakers–Cleveland meccset rangadónak lehetett minősíteni az NBA-ben: a kaliforniai csapat esélyeshez méltó teljesítményt nyújtott, a Cavs pedig reménytelenül gyengét, ennek eredménye a 112–57-es hazai siker.

A Cavaliers formájáról mindent elárul, hogy ez a clevelandiek 11. veresége volt zsinórban... A támadásban gyámoltalan és bénult vendégek képtelenek voltak ellenállni a Lakersnek, amely a legjobb védekezési mutatóival büszkélkedhet a meccs után a támadóidő bevezetése óta.

Ron Artest (15 pont), Andrew Bynum (15), Pau Gasol (13, 14 lepattanó), Kobe Bryant (13), Lamar Odom (13) és Shannon Brown (13) mind hozzátették a magukét a Lakers-sikerhez. A házigazdák dominanciája teljes volt: a Lakers palánk alatt úr volt, kegyetlenül büntette a labdaeladásokat, ráadásul még egy félpályás Brown-hármassal is rontotta a vendégek amúgy is pocsék hangulatát...

Meglehetősen ellenségesen fogadta a denveri közönség saját csapatának legnagyobb sztárját: az elvágyódó Carmelo Anthonyt füttyel „köszöntötték", majd a hangulat megváltozott, miután „Melo" jó teljesítményt nyújtott, a Nuggets pedig megsemmisítő, 132–98-as vereséget mért a Phoenix Sunsra. Anthony 28 ponttal, Arron Afflalo karriercsúcsot jelentő 31-gyel zárt, a Denver három vereség után nyert megint.

Washingtonban „elgurult a gyógyszer" a Wizardsnak és a Kingsnek, a két csapat a védekezéssel nem sokat törődve látványos meccset játszott. A fővárosiak hatalmas lendülettel kezdtek, majd azzal a lendülettel el is szórták a korán a megszerzett húszpontos fórt. A Wizards ismét előnyt épített, de leadta az utolsó 14 másodpercben hatpontos vezetését, aztán kis híján ezt megismételte a hosszabbításban is. Végül csak Nick Young heroikus teljesítménye (43 pont, hatalmas karriercsúcs) döntött.

A Minnesota Timberwolvesnak „helyi bíró", Ken Mauer vezetett meccset, de a St. Paul-i születésű játékvezetőt lehet, hogy kiutálják a városból: a spori befújt a T'wolves ellen öt technikait tíz másodpercen belül. A San Antonio Spurs köszönte a lehetőséget, Manu Ginóbili bedobta a büntetőket, így a texasiak ismét nyertek.

„Ilyet még nem láttam. Öt technikai zsinórban, ez még szerintem sosem történt meg. Őrület" – hitetlenkedett a Minnesotából a 20 ponttal és 20 lepattanóval záró Kevin Love.

A ligaelső Spurs legutóbbi 20 mérkőzéséből 17-et megnyert.

Amare Stoudamire (23 pont, 8 lepattanó) és Raymond Felton (17, 14) segítette győzelemhez a New York Knicks csapatát Portlandben: a Knicks már most többet nyert idegenben, mint az egész előző szezonban.

Az Indiana Danny Granger (27 pont) és Darren Collison (21, 13 assziszt) jó teljesítményére építve verte meg a Philadelphiát, mely hét meccs után ismét bevethette Andre Iguodalát.

Az Egyesült Államok középső részén tomboló hóvihar miatt elmaradt az Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks találkozó, a georgiai város és a környék útjai több helyütt járhatatlanná váltak, így a szervezők a halasztás mellett döntöttek.

NBA
ALAPSZAKASZ, 77. JÁTÉKNAP
 
Denver Nuggets–Phoenix Suns132–98
Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks elhalasztották
Los Angeles Lakers–Cleveland Cavaliers 112–57
Philadelphia 76ers–Indiana Pacers 103–111
Washington Wizards–Sacramento Kings 136–133, h. u.
Portland Trail Blazers–New York Knicks 86–100
Minnesota Timberwolves–San Antonio Spurs96–107

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik