Ovecskin góljával élre állt Keleten a Caps

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 12:52
null
Ovecskin (balra) találata jelenleg keleti elsőséget ér a Capsnek (fotó: Action Images – archív)
Címkék
Alekszandr Ovecskin két gólpassza mellett a hosszabbításban egy megpattanó lövés után betalált a Buffalo Sabres kapujába, így a Washington hetedik mérkőzését nyerte meg legutóbbi tíz találkozójából, és egy ponttal átvette a vezetést a Keleti Főcsoport élén az eggyel kevesebb találkozót játszó Philadelphia előtt.

 

A Boston Michael Ryder harmadik harmadbeli büntetőjének köszönhetően nyert 3–2-re az Atlanta ellen, ami azért volt fontos a Bruins számára, mert ezzel bebiztosította elsőségét az Északkeleti Divízió élén. A szombati eredmények következtében biztossá vált, hogy hiába a New Jersey remek szezonvégi hajrája, a Devils biztosan nem lesz ott a playoffban. Az Ördögök 1996 óta először nem lesznek ott a rájátszásban, a kegyelemdöfést a Montreal adta meg Martin Brodeuréknek: a Canadiens 3–1-re nyert a Prudential Centerben.

A Detroit azonban ezúttal is biztos résztvevője a folytatásnak, a Red Wings talpra állt a St. Louis elleni 10–3-as rémálom után, és 0–3-ról(!), a kétgólos Justin Abdelkader jó játékával 4–3-ra nyert hosszabbítás után a Nashville ellen.

A San Jose is hátrányból állt talpra, és szintén egy divízióbeli rivális, az Anaheim ellen. A Ducks 2–0-ra vezetett az első húsz perc után, ám a Sharks a két asszisztot és győztes gólt jegyző Devin Setoguchi vezérletével összeszedte magát, és végül 4–2-re győzött.

A már biztosan alapszakaszgyőztes Vancouver ezzel szemben lazán vette az Edmonton elleni összecsapást, így ajándékozott kanadai riválisának 4–1-es győzelmet.

NHL
ALAPSZAKASZ, 167. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Atlanta Thrashers 3–2
Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning 1–3
Nashville Predators–Detroit Red Wings 3–4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Dallas Stars 3–1
Washington Capitals–Buffalo Sabres 5–4 – h. u.
Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 2–4
New Jersey Devils–Montreal Canadiens 1–3
New York Islanders–Carolina Hurricanes 2–4
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 2–4
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 1–4
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik