Rózsás kilátások a keleti elsőségre Chicagóban

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 12:09
null
Rose megállíthatatlan volt a torontói palánk alatt (fotó: Action Images)
Címkék
A Chicago mondhatni szoros mérkőzésen – hét ponttal – sorozatban harmadszor nyert, ezúttal a Toronto ellen, így 56–20-as mérleggel jó eséllyel bír arra, hogy megszerezze a Keleti főcsoport első helyét, hiszen hátralévő hat meccséből kettőt kell megnyerni ehhez. Sőt, ha a San Antonio folytatja vesszőfutását, akkor még az alapszakasz-elsőségre is kínálkozik lehetőség.

A Bulls új „vezérbikája”, Derrick Rose ezúttal is kitett magáért, 36 pontja mellett 10 asszisztja is kiemelkedő teljesítmény, míg társai közül Carlos Boozer (18), Luol Deng (17) és Taj Gibson (15) pontjai is nagyon kellettek a sikerhez. A Torontóból az egyaránt 26 pontig jutó DeMar DeRozan és Jerryd Bayless emelkedett ki.

Rose remeklése azt jelenti, hogy legutóbbi öt mérkőzése közül már a harmadikon jutott el legalább 30 pontig, ami a rájátszás kezdete előtt jó hír a Bulls híveinek, bár a játékos nyilatkozatából az derült ki, hogy ő a Raptors ellen is nagyon készült.

„Emlékszem milyen fiesztát csaptak sikerük után Torontóban – utalt a két csapat februári mérkőzésére Rose. – Amikor látod, hogy a normálisnál jobban örülnek ellened egy győzelemnek, mint egy másik csapat ellen, akkor az olyan, mintha csak neked szólna, én is így éreztem. Ma én csak próbáltam megszórni őket rendesen, mert csendes fickó vagyok, aki igyekszik mindenkivel kijönni.”

Rose mellett Tom Thibodeau edzőnek is sokat jelenthet ez a siker, hiszen a Bikák idénybeli 56. sikere azt jelenti, hogy immár ő a klub legeredményesebb elsőéves szakvezetője – kell-e mondani? – bizonyos Phil Jackson előtt.

A Dallas Mavericks másodszor veszített egymás után, a Lakers elleni vereség kalkulálható volt, a Golden State elleni már kevésbé, de a 32 pontos Monta Ellisnek ezúttal a Mavsben nem volt ellensúlya.

Nyugaton Kevin Durant is gyenge napot fogott ki, az Oklahoma kosarasa ugyan így is eljutott 23 pontig, de 24/10 mezőnykísérleti mutatója nem az igazi, a Thunder ki is kapott a Clipperstől. A Los Angeles-ieknél Blake Griffin összesen 18-szor állhatott a büntetővonalra, 12 kísérlete bement, így 26 ponttal vette ki részét a 98–92-es sikerből.

A rájátszásra hajtó Memphis Grizzlies 106–89-re nyert a Minnesota ellen, míg a Philadelphia 76ers Milwaukee-ban kapott ki 93–87-re.

NBA
ALAPSZAKASZ, 153. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls–Toronto Raptors 113–106
Memphis Grizzlies–Minnesota Timberwolves 106–89
Milwaukee Bucks–Philadelphia 76ers 93–87 – hosszabbítás után
Golden State Warriors–Dallas Mavericks 99–92
Los Angeles Clippers–Oklahoma City Thunder 98–92

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik