Hihetetlen fordítás a Minnesotától, óriási leolvadás a Brooklyntól

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.06. 09:40
null
Andrej Kirilenko (sötét mezben) nem ismert elveszett labdát – ez a hozzáállás (ööö, hozzátérdelés) segítette győzni a Minnesotát (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra nyolc mérkőzést rendeztek. A nap kétségkívül legizgalmasabb csatáját a Sacramento Kings és a Golden State Warriors vívta egymással, ám a legemlékezetesebb események Brooklynban történtek, ahol a Netsnek 22 (!) pontos harmadik negyedbeli vezetés sem volt elég a győzelem kicsikarásához, jött ugyanis Andrej Kirilenko és a Minnesota, amely a szezon eddigi legfantasztikusabb fordítását mutatta be. Továbbra is veretlen a San Antonio Spurs és a New York Knicks, ezúttal mindkét rutinos együttes nagyon magabiztos diadalt aratott, minőségi ellenfelekkel szemben. Nézzük, hogyan alakultak az egyes derbik!

Brooklyn NetsMinnesota Timberwolves 96107
Három negyeden keresztül uralta a játékot a 18 pontja mellé 13 gólpasszt is kiosztó Deron Williams irányított Nets, aztán a harmadik etapban 22 egységnyi hátránynál gondolta úgy Andrej Kirilenko (16 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 4 blokk), hogy elég a szenvedésből és a 21 pontig jutó Nikola Pekovics, valamint az újonc orosz, Alekszej Sved segítségével megfordították a mérkőzést és egy 11–0-s rohammal nagyon simán le is zárták azt. Csak az utolsó negyedet 32–10-re hozta a Timberwolves, melyben ott lehetett a tegnap kisebb agyrázkódás miatt kidőlő JJ Barea is, de így is Ricky Rubio és Kevin Love nélkül hozta össze ezt a kisebb csodát az idény egyik legizgalmasabb csapata.
A Nets legjobb dobói: J. Johnson 19, Deron Williams 18, B. Lopez 13
A Timberwolves legjobb dobói: Pekovics 21, Budinger, Kirilenko 16-16

Philadelphia 76ers–New York Knicks 88110
Nem kis meglepetésre Philadelphiában is nagyon simán nyert a 21 pontos Carmelo Anthony fémjelezte Knicks, melynek tényleg nagyon megy Amare Stoudemire távollétében és jelenleg veretlenül vezeti a Keleti főcsoportot. Az ennyire jól bő egy évtizede nem rajtoló New York most a csapatmunkára és a precizitásra helyezte a hangsúlyt, 19-ből 19 büntetőt értékesítettek a vendégek, eközben a még mindig Andrew Bynum nélküli, s nemrég Jason Richardsont is sérülés miatt elvesztő Sixers borzasztó, 33.7 százalékos mezőnymutatóval kullogott ellenfele után ezen az estén.
A Sixers legjobb dobói: Holiday 17, D. Wright, T. Young 14-14
A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 21, JR Smith 17, T. Chandler 14

Miami HeatPhoenix Suns 12499
Ahogy azt várni lehetett, a címvédő két gyengébb este után gyakorlatilag lemosta a pályáról 18 egységig jutó Shannon Brown vezette Sunst és a pontokat egymás közt kiegyenlítetten elosztó James, Wade, Bosh trió vezetésével behúzta a kötelező győzelmet hazai pályán. 26-ból 15 triplát értékesített a Heat, eddig nagyon jól működik támadásban a Ray Allennel megerősített tüzér-tandem, a liga valaha volt legjobb kinti dobója ezen az estén is 15 pontig jutott közte 4 kísérletből beszórt 3 hárompontossal.
A Heat legjobb dobói: L. James 23, Wade 22, Bosh 18
A Suns legjobb dobói: S. Brown 18, Scola 15, Dragic 13

PLUSZ–MÍNUSZ
A nap hőse: Andrej Kirilenko, aki riadót fújt a harmadik negyedben és vezetésével 22 pontos hátrányt változtatott 11 pontos győzelemmé a Minnesota. 16 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz és 4 blokk – mint a régi szép időkben...
A nap lúzere:A Brooklyn Nets, mely saját csarnokában, nagyon lelkes közönség előtt bukott el 22 pontos harmadik negyedbeli előnyből.

Memphis GrizzliesUtah Jazz 10394
Csak 27 lepattanót engedélyezett a hazaiak centersora a Jefferson, Millsap, Favors, Kanter négyesfogatnak, így a 16 pontos, 18 lepattanós Zach Randolph és társai a mérkőzést a félidőtől teljesen uralva húzták be újabb sikerüket. A Memphis legeredményesebbje ezúttal a 22-őt szóró, de mellette 8 lepattanót lekapó és 8 gólpasszt kiosztó Marc Gasol volt, aki védekezésben 3 dobásblokkolással is észrevétette magát. A Jazznél sok átlag feletti egyéni teljesítmény született, de hiányzott az extra az idegenbeli diadalhoz.
A Grizzlies legjobb dobói: M. Gasol 22, Z. Randolph, Conley 16-16
A Jazz legjobb dobói: Hayward 19, Mo Williams 17, Favors, Millsap 14-14

Dallas MavericksPortland Trail Blazers 11491
Eddig Dirk Nowitzki nélkül is hozza a meccseit a Mavericks, s érdekesség, hogy a születésnapjáét ünneplő OJ Mayo már másodszor jutott el legalább 30 pontig, mellette pedig gyakorlatilag minden pályára lépő dallasi játékos hozzá tudott tenni valamit az összprodukcióhoz. Az ünnepelt nem akármilyen 18-ból 12-es mezőny-, illetve 8-ból 6-os triplamutatóval érte el 32 egységét, s eddig nagyon kellemes meglepetése az újjáalakuló texasiaknak, ahogy a 14 pontos, 13 gólpasszos Darren Collison is. A másik oldalon Damian Lillard nagy sorozata megszakadt, most „csak" 13 ponttal és 5 gólpasszal zárt az újonc irányító, a portlandiek így nem tudtak újabb bravúrt bemutatni idegenben, de így sem szégyenkezhetnek a 2-2-es mérlegükkel.
A Mavericks legjobb dobói: Mayo 32, Kaman 16, D. Collison 14
A Blazers legjobb dobói: Matthews, Aldridge 20-20, Batum 14

San Antonio SpursIndiana Pacers 10179
A Spurs bármilyen hihetetlen is, de soha korábban nem rajtolt zsinórban négy győzelemmel, most viszont kétséget sem hagytak afelől Gregg Popovich tanítványai, hogy ez a mutatvány összejöjjön nekik. Danny Granger nélkül érkezett a Pacers San Antonióba, s a 2 pontra és 5 lepattanóra limitált Roy Hibbert gyenge játéka miatt teljesen esélytelen volt, pedig előzetesen úgy lehetett gondolni, hogy pont az All Star-center magassági és fizikális fölényét használhatja ki az Indiana, de úgy fest, erre kellőképp készült a Spurs védelme is. A hazaiaknál 11 ember ért el legalább 3 pontot, egyre jobb formában a tavalyi nyugati alapszakaszgyőztes, mely jelenleg vezeti főcsoportját.
A Spurs legjobb dobói: Neal 17, Blair, Duncan 14-14
A Pacers legjobb dobói: Ge. Hill 15, George 14, Da. West 10

Sacramento KingsGolden State Warriors 9492
Ahogy várható volt, nagyon szoros csata kerekedett ki ebből a párosításból, s a tapasztalatlanságnak megfelelően inkább a hibák döntöttek a végjátékban,a mit végül a Kings nyert meg, ezzel megszerezvén első győzelmét az idei alapszakaszban. DeMarcus Cousins tarthatatlan volt a maga 23 pontjával és 15 lepattanójával, de az egyelőre 19 perceket játszó Andrew Bogut is megmutatta limitált játékideje alatt, hogy hamarosan visszanyerheti régi formáját, 12 pontot dobott stabil centerezéssel – csak ez egy 48 perces ütközet során, amikor az ellenfélnél egy ilyen tehetségű magasember van, összességében kevés. Ami viszont örömteli, hogy a minap a fejét csúnyán megütő Klay Thompson játszott és 22 pontjával övéi legeredményesebbje volt. A 12 egységig jutó Stephen Curry pedig hős is lehetett volna, de nem esett be nagyon távoli triplája az utolsó pillanatban, így nyert a Kings.
A Kings legjobb dobói: Cousins 23, M. Thornton 16, A. Brooks 12
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 22, D. Lee 20, Curry, Bogut 12-12

Los Angeles ClippersCleveland Cavaliers 101108
Zsinórban második kellemetlen hazai vereségét szenvedte el a Clippers, most a Cavaliers volt jobb a Los Angeles-i alakulatnál, ami a nap legnagyobb meglepetését szolgáltatta. A clevelandieknél tényleg egy remek trió alakul: Kyrie Irving 24 pontjával és 10 gólpasszával kis túlzással lejátszotta a pályáról Chris Pault, Dion Waiters 1/4-es draftválasztottként első igazán extra produkcióját tette le az asztalra (28 pont, 11-ből 7 tripla), Anderson Varejao pedig 15 pontos, 15 lepattanós dupla duplát szállított. Ezt Tyler Zeller, a másik reményteli újonc is megtoldotta a maga 15 pontjával és 7 lepattanójával, a Clippers pedig Blake Griffin (20 pont6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 blokk) és a padról 19-et szóró Crawford jó játéka ellenére is újra kapitulált.
A Clippers legjobb dobói: Griffin 20, Ja. Crawford 19, Paul 17
A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 28, Irving 24, T. Zeller, Varejao 15-15

A JÁTÉKNAP TÍZ LEGSZEBB JELENETE
NBA
ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP
Brooklyn Nets–Minnesota Timberwolves 96–107
Philadelphia 76ers–New York Knicks
88–110
Miami Heat–Phoenix Suns 124–99
Memphis Grizzlies–Utah Jazz 103–94
Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers 114–91
San Antonio Spurs–Indiana Pacers 101–79
Sacramento Kings–Golden State Warriors 94–92
Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers101–108
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik