NHL: a Detroit három nap alatt másodszor nyert Anaheimben

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 07:04
null
Detroiti öröm: három nap alatt a második siker az Anaheim ellen (Fotó: Reuters, archív)
Három nap alatt másodszor is győzött a Detroit Anaheimben, az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A bérviták miatt késve elindított liga a menetrendjében logisztikai egyszerűségeket tartalmaz, az egyik ilyen, hogy az ország másik oldalán, mégis azonos főcsoportban szereplő csapatok több meccset is egyben letudnak riválisuk otthonában. A Red Wings nem bánta, hogy most kell Kaliforniában járnia, a pénteki 5–1 után vasárnap 2–1-re győzte le a Duckst.

 

 

Bryan Little volt a Winnipeg Jets vezére a Tampa Bay Lightning ellen, ugyanis egy góllal és két assziszttal vette ki a részét a 3–2-es győzelemből. A Jets így továbbra is az élen áll a dél-keleti divízióban, a keleti főcsoportban pedig harmadik. A csapatkapitány Andrew Ladd a Jets utóbbi nyolc meccsén nyolc pontot szerzett.

A Calgary Flamest csapatkapitánya, Jarome Iginla vezette sikerre, a rutinos játékos a St. Louis elleni 3–2-re megnyert meccs győztes találatát ütötte a harmadik harmadban Alex Tanguay zseniális passzát követően. Iginla az ellenfelek dicséretét is kivívta, majd a mérkőzés után kitért a távozásával kapcsolatos pletykák elől.

A húzós hetet záró Vancouver Canucks zsinórban negyedik meccsét is behúzta, a szenvedő fél ezúttal a Colorado Avalanche volt (3–2). A győztes találatot ismét Mason Raymond szerezte. A két csapat legutóbbi 19 meccséből 17-et nyert meg a Canucks. Az 1996-ban és 2001-ben Stanley-kupát nyerő Avalanche szurkolói fotózkodhattak a trófeákkal a Pepsi Centerben a Vancouver elleni meccs előtt.

Három napon belül másodszor is győzött Anaheimben a Detroit, a parádésan kezdő Ducks megtorpant kissé az utóbbi időszakban. Az anaheimi kapitány, Ryan Getzlaf emberelőnyben talált be a második harmadban, ám ez csak a szépítésre volt elég az első játékrészben összeszedett kétgólos hátrányra. Anaheimben ebben az idényben nyolcadik alkalommal volt telt ház.

NHL
ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP

New York Islanders–Florida Panthers 3–0
New York Rangers–Washington Capitals 2–3 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 2–1 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Detroit Red Wings 1–2
Calgary Flames–St. Louis Blues 3–2
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 2–3
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik