NHL: mezben a korong - komikus öngóllal nyert a Buffalo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.24. 07:46
null
Látványos jelenet a Rangers–Maple Leafs meccsről, amely végül szétlövéssel dőlt el (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján sorozatban kilencedik győzelmét aratta a ligaelső Anaheim Ducks, amely ezúttal a Washington Capitalst múlta felül kétgólos hátrányból talpra állva.

Mihail Hrabovszki és Nicklas Bäckström találata után ébredtek csak az amerikai fővárosban a Kacsák, ám Andrew Cogliano még az első harmadban közelebb hozta a vendégeket. Saku Koivu a második játékrész vége előtt szűk fél perccel egyenlített, a győztes gólt pedig Hampus Lindholm szerezte az 55. percben. Az Anaheim Ducks sorozatban kilenc sikere franchise-rekord.

Véget ért a Los Angeles Kings újonc kapusának, Martin Jonesnak az elképesztő sorozata: a kaliforniaiak a kilenc győztes meccsel debütáló kapussal a soraikban ezúttal kikaptak. A győztes fél a Dallas Stars volt, amelyből Jamie Benn (1+2) és Tyler Seguin (1+1) vállalta a főszerepet az 5–2-es sikerben.

Sokkolta a keleti éllovas Pittsburgh Penguinst az Ottawa Senators, amely hazai jégen 5–0-ra ütötte ki ellenfelét. Erik Karlsson három ponttal (1+2) járult hozzá a remekléshez, amelynek azonban főszereplője volt Craig Anderson kapus, aki összesen 26 lövést hatástalanított, 10-et emberhátrányban!

A Boston Bruins edzője, Claude Julien 400. alkalommal nyert az NHL-ben a Nashville Predators elleni 6–2 során, szétlövéssel jutott két ponthoz a New York Rangers, a Calgary Flames és a San Jose Sharks, utóbbi nagy meccsen a Colorado Avalanche ellen. A Cápák háromszor is egyenlítettek a rendes játékidőben, harmadik alkalommal 20 másodperccel a hosszabbítást megelőző dudaszó előtt, miután az előtte lévő bő másfél percben a denveriek kétszer is betaláltak.

A nap legkülönlegesebb találata a Buffalo Sabres hosszabbításos sikerét jelentette a Phoenix Coyotes ellen. A találat komikus körülmények között született, buffalói szempontból legalábbis mindenképp. A 64. percben Mark Pysyk tüzelt kapura, ám a korongot hatástalanította Mike Smith kapus – vagy legalábbis elsőre úgy tűnt. Ám a felpattanó, majd leeső korong beakadt Smith mezének hátsó részébe, és miközben a kapuvédő a játékszert keresve behátrált a kapuba, eldöntötte a mérkőzést. Szegény Smith még másodpercekkel a jelenet után is a korongot kereste, miközben a Szablyások már a hátára mutogatva ünnepeltek.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Phoenix Coyotes 2–1 – hosszabbítás után
New York Rangers–Toronto Maple Leafs 2–1 – szétlövéssel
Washington Capitals–Anaheim Ducks 2–3
Carolina Hurricanes–Columbus Blue Jackets 3–4
Ottawa Senators–Pittsburgh Penguins 5–0
Detroit Red Wings–New York Islanders 0–3
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 1–6
Philadelphia Flyers–Minnesota Wild 4–1
Chicago Blackhawks–New Jersey Devils 5–2
Nashville Predators–Boston Bruins 2–6
Calgary Flames–St. Louis Blues 4–3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik