NBA: a Golden State ezúttal is legyőzte a Clevelandet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.26. 07:24
Akárcsak az elmúlt szezon végi nagydöntőben, a Golden State Warriors karácsony este is legyőzte a Cleveland Cavalierst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). A címvédő 89–83-ra múlta felül a Cavst a rangadón.

Az oaklandiek a 22 pontot szerző és 15 lepattanóig jutó Draymond Green vezetésével kerekedtek felül. Stephen Curry 19, Klay Thompson 18 ponttal segítette csapatát szezonbeli 14. hazai – összességében 28. – győzelméhez.

A Warriorst több mint egy év után először tartották 100 pont alatt hazai pályán, a Cavaliers hatmeccses veretlenségi sorozata mégis megszakadt, ugyanakkor a hazaiak immár 32 találkozót számláló hazai győztes szériája tovább tart.

A meccs legeredményesebb játékosa a 25 pontos LeBron James volt, míg a palánkok alatt Kevin Love jeleskedett a leginkább, 10 pontja mellett 18 lepattanót szerzett.

A texasi derbin véget ért a San Antonio Spurs hétmeccses győzelmi sorozata a Houston Rockets ellen. James Harden és Kawhi Leonard is húsz pontig jutott az összecsapáson, előbbi örülhetett.

A Los Angeles-i derbin a Clippers 94–84-re nyert a Lakers ellen. Chris Paul 23 pontot gyűjtött az fellépésen, a DeAndre Jordan, Blake Griffin páros pedig uralta a gyűrű alatti területet, előbbi 14, utóbbi 12 lepattanót szerzett. Kobe Bryant 12 pontig jutott pályafutása utolsó karácsonyi meccsén.

AZ NBA-JÁTÉKNAP ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA!

NBA, ALAPSZAKASZ
Golden State Warriors
–Cleveland Cavaliers 89–83
Houston Rockets
–San Antonio Spurs 88–84
Los Angeles Lakers–Los Angeles Clippers 84–94
KORÁBBAN
Miami Heat
–New Orleans Pelicans 94–88 – hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder–Chicago Bulls 96–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik