NHL: McDavid után Kucserov is százados lett

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 08:54
Connor McDavid után Nyikita Kucserov is elérte a 100 gólpasszt az alapszakaszban (Fotó: Getty Images)
A Colorado Avalanche klasszisa, Connor McDavid után a Tampa Bay Lightningot erősítő Nyikita Kucserov is megszerezte századik gólpasszát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) jelenlegi kiírásában, ezzel a liga történetében ötödik játékosként érte el ezt a mérföldkövet.

A Tampa Bay Lightning hazai jégen 6–4-re nyert az őt megelőző, de zsinórban negyedik mérkőzésén vereséget szenvedő Toronto Maple Leafs ellen. A floridaiak negyedik góljánál Brayden Pointnak a passzt az a Nyikita Kucserov adta, akinek ez volt idénybeli 100. asszisztja, ezzel az NHL történetében ötödik játékosként érte el ezt a mérföldkövet – ebben az idényben ugyanakkor már felülmúlta őt a Colorado Avalanche klasszisa, Connor McDavid ugyanis hétfőn érte el a 100 gólpasszt.

A liga történetében egyébként korábban csak három játékos volt képes legalább 100 assziszttal zárni az alapszakaszt, Wayne Gretzkynek ez mondjuk 11-szer is összejött, de rajta kívül csak Mario Lemieux (1988–1989) és Bobby Orr (1970–1971) mondhatja el ezt magáról.

NHL
ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 5–4
Tampa Bay Lightning–Toronto Maple Leafs 6–4
Dallas Stars–St. Louis Blues 2–1 – szétlövéssel
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik