NHL: maratoni hosszabbításban növelte előnyét a Rangers

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 07:31
Kétszeri hosszabbítás után győzte le a Carolina Hurricanest a New York Rangers (Fotó: Getty Images)
Második hazai mérkőzését is megnyerte a Carolina Hurricanes elleni főcsoport-elődöntőben a New York Rangers, míg a Colorado Avalanche dallasi sikerével vezet a Stars elleni párharcban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

Hiába vezetett 2–1-re és 3–2-re is a vendég Carolina Hurricanes, nem tudott egyenlíteni a New York Rangers elleni párharcban, hiszen a hazaiak mindkét alkalommal egyenlítettek, majd a második hosszabbítás hetedik percében Vincent Trocheck góljával a hazaiak 4–3-ra megnyerték a meccset, 2–0-ra ellépve a párharcban az idegenbeli meccsek előtt.

A hazaiak legjobbja Artemi Panarin volt három gólpasszal, Alexis Lafreniere pedig duplázott, míg a vendégektől Jake Guentzel két gólja mellett Sebastian Aho osztott ki három asszisztot.

ÍGY ÖRÜLTEK TROCHECK GYŐZTES GÓLJÁNAK

A játéknap másik mérkőzésén elkezdődött a Dallas Stars és a Colorado Avalanche párharca is, melyet a vendégek úgy tudtak megnyerni 4–3-ra, hogy két emberelőnyös találattal és Nathan MacKinnon góljával egyenlítettek 3–0-ról, majd a ráadásban 11 perc elteltével szerezte meg a győztes gólt Miles Wood, így az Avalanche idegenben került előnybe a párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Dallas Stars–Colorado Avalanche 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Colorado javára
2. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Carolina Hurricanes 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a New York javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik