NBA: Történelmi pillanat! LeBron James a saját fiával egy csapatban játszik a következő idénytől

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 08:28
Történelmet írt a James-család (Fotó: Getty Images)
A 2024-es NBA-draft második körében a Los Angeles Lakers megszerezte a négyszeres bajnok LeBron James fiát, Bronny Jamest.

Mint arról már beszámoltunk, magyar idő szerint csütörtök hajnalban megkezdődött az NBA játékosbörzéje. A második napra érthető módon általában kevesebb médiafigyelem hárul, viszont idén ez közel sem volt igaz, hiszen mindenki azt találgatta, vajon LeBron James fia melyik csapatnál köthet ki. 

Végül azonban a lehető legkevésbe meglepő forgatókönyv érvényesült, hiszen az édesapját is foglalkoztató Los Angeles Lakers a draft 55. helyén kiválasztotta a csapatába Bronny Jamest, ezzel összehozva az NBA-történelmének első apa-fia párosát a pályán. 

Arra ugyan már több példát is láttunk, hogy egy volt kosárlabdázó fia megfordult az élvonalban: beszélhetünk itt mondjuk Kobe Bryantről, akinek az édesapját, Joe Bryantet a világban több topligájában is láthattuk, vagy Stephen Curryről, aki szintén az NBA-ben szereplő édesapja (Dell Curry) nyomdokaiba lépett, majd túl is szárnyalta őt. Sőt több jelenlegi fiatal is van, akinek az apjuk komoly játékos volt a maga korában, mint például Tim Hardaway Jr. vagy Scottie Pippen Jr. Az azonban most fordult elő először, hogy apa és fia egy azon időben tartózkodjanak a ligában, nemhogy ugyanabban a csapatban.

A 19 éves tehetség nem sokkal James első idénye után született és már éve óta tervben van, hogy egyszer egy ligában játszhasson. Az előző idényt a USC egyetemen töltötte, ahol ugyan nem volt nagyon kimagasló a teljesítménye, ám az idény előtti nyáron szívrohamot szenvedett, így sokak szerint már az is csoda volt, hogy egyáltalán pályára tudott lépni. 

Érdekesség még, hogy már az ifjabbik James draftolása elég volt hozzá, hogy minden idők legtöbbet pontot dobó apa-fia párosáról beszélhessünk – 40 474 ponttal–, pedig Bronny James még pályára sem lépett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik