Az NBA helyett lelkésznek áll az Atlanta kosarasa

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 14:13
Az NBA-t megjárt AJ Griffin felhagy a kosárlabdázással (Fotó: Getty Images)
A 2022-ben az Atlanta Hawks által az első körben kiválasztott AJ Griffin feladja kosaraskarrierjét azért, hogy lelkész legyen.

Az Atlanta Hawks a 2022-es draft első körének 16. helyén választotta AJ Griffint, akinek apja, Adrian Griffin játékosként kilenc évet töltött az NBA-ben. AJ az Atlantával négy esztendőre szóló, 17.1 millió dolláros szerződést írt alá. Első éve ígéretes volt: kilenc pontot átlagolt, 39 százalékos hatékonysággal dobta a triplákat és átlagosan 20 percet töltött a pályán meccsenként.

Tavaly azonban csak 20 találkozón lépett pályára, a Hawks pedig elcserélte Houstonba a 43. helyen kiválasztott Nikola Durisicsért. Griffin nemrég bejelentette, hogy teljesen felhagy a kosárlabdával.

„Feladtam a kosárlabdát, hogy Jézust kövessem. Tudom, hogy sok ember szemében ez veszteségnek tűnik, de szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon izgatott vagyok, mert tényleg Istent szolgálhatom. Úgy érzem, a kosárlabda elengedése lehetővé teszi számomra, hogy teljes munkaidőben szolgálhassam az Urat. Szóval izgatottan várom, hogy hova vezet ez engem” – idézi Griffint a CBS.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik