NFL: megszenvedett a Bengals a Giants ellen

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 08:24
Joe Burrowék megküzdöttek a New York ellen (Fotó: Getty Images)
A Cincinnati Bengals hozta a kötelezőt és 17–7-re legyőzte a New York Giantset a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) magyar idő szerint hétfő hajnali összecsapásán. Az Atlanta Falcons a Carolina Panthers, a Pittsburgh Steelers a Las Vegas Raiders, a Detroit Lions pedig a Dallas Cowboys otthonában aratott sima győzelmet, míg a Denver Broncosnak nem sikerült fordítani a Los Angeles Chargers elleni mérkőzésen.

A Joe Burrow vezette Bengals – amely finoman szólva nem kezdte bíztatóan az idényt az 1–4-es mérlegével – a Giants ellen sem tudott iagzán kiemelkedően játszani. Bár a cincinnati gárda touchdownnal nyitott az első drive-ban, ezt követően képtelen volt nagyobb nyomást helyezni a New York-ra, amely így a harmadik negyedben egyenlíteni is tudott. A folytatásban viszont ismét a Bengals vette át az irányítást, először egy mezőnygóllal lépett el, majd egy utolsó negyedes td-futással tette biztossá győzelmét. 

A játéknap egyik legnagyobb meglepetése, hogy a Lions esélyt sem hagyott idegenben a Cowboysnak. Az első pontokat egy mezőnygóllal a Dallas szerezte meg, ám az Oroszlánok már az első támadásukból touchdownt értek el és a mérkőzés végéig szinte megállás nélkül gyártották a pontokat, s egészen 47-ig jutottak, míg Dak Prescottéknak a tízet sem sikerült elérniük. 

A Falcons és a Steelers a Lionshoz hasonlóan nagyon sima idegenbeli győzelmet aratott. Az atlantaiakat a mérkőzés elején ugyan meg tudta izzasztani az eddig csupán egy mérkőzésen győzedelmeskedő Panthers, ám a hajrában összekapta magát Kirk Cousins csapata és nagyon magabiztosan nyert. A Pittsburgh pedig Justin Field vezérletével az első perctől fogva jobbnak bizonyult Las Vegas-i ellenfelénél, így negyedik győzelmét is megszerezte az idényben. 

A Los Angeles Chargers az utolsó negyedben 23–0-ra vezetett, mégsem lélegezhetett fel, mivel a Denver hatalmasat hajrázott, az utolsó percre mindössze hét pontra dolgozta le a hátrányát. A Broncosnak azonban már túl kevés ideje maradt, onside kickkel kellett próbálkoznia, ami nem volt sikeres, így sikerült megtartani a vezetést a lefújásig a Chargersnek. 

NFL, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
Denver Broncos–Los Angeles Chargers 16–23
Las Vegas Raiders–Pittsburgh Steelers 13–32
Carolina Panthers–Atlanta Falcons 20–38
Dallas Cowboys–Detroit Lions 9–47
New York Giants–Cincinnati Bengals 7–17

Kedd
2.15: New York Jets–Buffalo Bills (Tv: Arena4)

Csütörtökön játszották
Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 24–36
Vasárnap játszották
Chicago Bears–Jacksonville Jaguars 35–16 – Londonban
Baltimore Ravens–Washington Commanders 30–23
Green Bay Packers–Arizona Cardinals 34–13
New England Patriots–Houston Texans 21–41
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 27–51
Philadelphia Eagles–Cleveland Browns 20–16
Tennessee Titans–Indianapolis Colts 17–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik