NHL: meg sem állt nyolc gólig a Winnipeg Jets

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.19. 07:57
Fotó: Getty Images
Továbbra is százszázalékos a Winnipeg Jets az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2024–2025-ös idényében, miután pénteken 8–3-ra győzte le a vendég San Jose Sharkst.

Cole Perfetti, Neal Pionk és Vlagyislav Namesztnyikov egyaránt négy pontot szerzett, NHL-es pályafutása során először.

Az első harmadban négyszer eredményes Winnipeg mellett csak a Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning hibátlan a 32-es mezőnyben, míg a San Jose a Nashville Predatorsszal együtt nyeretlen.

A Jets elsősorban emberelőnyös játékával alapozta meg sikerét, hét fórból négyet gólra váltott.

A Carolina Hurricanes úgy diadalmaskodott 4–1-re Pittsburghben, hogy a hazaiak két sztárja, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin még kapura sem tudott lőni, miközben a vendégek kétszer is betaláltak létszámfölényben. Két nappal korábban Crosby az 1600. pontját, az orosz társa pedig az 500. gólját szerezte meg.

A vendégek dán kapusa, Frederik Andersen 70. sikerét aratta a klub színeiben, ehhez csupán 104 mérkőzésre volt szüksége, és ilyen gyorsan senki nem érte el ezt a határt a Carolinában.

A Colorado Avalanche Nathan MacKinnon hosszabbításos góljával verte 4–3-ra vendégét, az Anaheim Ducks alakulatát. A csatárnak ez volt a 14. ráadásbeli találata, amivel tovább javította a csapatcsúcsot. A világ egyik legjobb védőjének tartott Cale Makar az idény eddigi öt mérkőzésén mindig szerzett pontot, ezt a bravúrt már a 2019–2020-as kiírás elején is véghez vitte, és a klub történetében erre más hátvéd nem volt képes.

FÉRFI JÉGKORONG
NHL
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 4–3 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–San Jose Sharks 8–3
Pittsburgh Penguins–Carolina Hurricanes 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik