NHL: nézze meg videón az első minnesotai kapusgólt!

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 17:27
Ilyen az, amikor egy kapus „gólörül” az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
Amint árról beszámoltunk, szerdán hajnalban a Minnesota Wild 4–1-re győzött a St. Louis Blues otthonában úgy, hogy a végeredményt a vendégek egyébként is parádésan védő kapusa, Filip Gustavsson állította be. Mutatjuk az NHL történetének névlegesen 15., ténylegesen 10., a Wild csapatának pedig az első kapusgólját!

 

A szerda hajnali mérkőzésen a Wild végig ellenőrzése alatt tartotta az eseményeket, a harmadik harmad elején pedig Marco Rossi (sic) révén már 3–0-ra is vezettek a Blues vendégeként. Miután a hazaiak a harmad közepén szépítettek, és a hajráig nem változott az eredmény, a végén a Blues lehozta a kapusát. Pont ezt használta ki aztán Filip Gustavsson, aki kilenc másodperccel a vége előtt egy védés után a korongot kijátszotta maga elé, majd az egész pályán átemelve lőtt, s a pakk bepattogott a túloldali kapuba.

Gustavsson ezzel az NHL történetének 15. gólszerző kapusa lett, de „csak” a 10. olyan, aki kapura lövés után talált be a többi esetben csupán a gólszerző csapat utolsó, koronghoz érő játékosa volt a kapus. A 26 éves svéd kapuvédő a Minnesota Wild történetének első góllövő kapusa lett egyben, nem is csoda, hogy a találat után a csapat kispadján akkora öröm kerekedett, mintha megnyerték volna a Stanley-kupát...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik