Vesztésre állt a Calgary, de remek hajrával megnyerte az NHL albertai derbijét

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 08:02
Az edmontoni Jeff Skinner blokkolni próbálja Ryan Lomberg passzát, a háttérben az egyik Calgary-gólszerző, Justin Kirkland (Fotó: Getty Images)
Őrzi veretlenségét a Calgary, a Dallas, a Vegas és a Winnipeg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 2024–25-ös idényében: mind a négy csapat elkönyvelte a harmadik győzelmét hétfőre virradóra.

Hiába vezetett Jeff Skinner góljával az Edmonton, az albertai derbit a vendég Calgary nyerte meg, köszönhetően remek harmadik periódusának. Anthony Mantha, Justin Kirkland és Connor Zary is a hazai kapuba talált az utolsó húsz percben; az első vendéggól szerzője, Rasmus Andersson két assziszttal vette ki a részét ebből a játékrészből. Íme, Kirkland gólja:

Dallasban Sam Steel és Wyatt Johnston ütötte a gólokat, méghozzá 13 másodperc alatt az első harmadban, ám oroszlánrésze volt a Seattle legyőzésében a Stars kapujában shutouttal, 25 védéssel debütáló Casey DeSmithnek is.

Jake Middleton góljával a Minnesota szerzett vezetést, Mark Scheifele még az első harmadban egyenlített, majd a ráadás 51. másodpercében Kyle Connor vágta be a Winnipeg győztes gólját. Connor Hellebuyck 26 védéssel járult hozzá a hazai sikerhez. A döntő gól:

A Vegas és az Anaheim 1–1-gyel fordult az utolsó harmadra, annak hatodik percében Tomás Hertl ütötte a hazaiak győztesnek számító, emberelőnyös gólját (lásd lent), majd betalált még Pavel Dorofejev is.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets–Minnesota Wild 2–1, h. u.
Dallas Stars–Seattle Kraken 2–0
Edmonton Oilers–Calgary Flames 1–4
Vegas Golden Knights–Anaheim Ducks 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik