A Boston gólt szerzett, várt, majd nyert

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 09:26
null
Recchi betalált, de csak később ünnepelhetett (Fotó: Action Images – archív)
A Boston Bruins Mark Recchi ráadásban szerzett góljával 3–2-re megverte a Buffalo Sabrest hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 60. játéknapján. Recchi távolról talált be, ám a korong kipattant, és a bírók nem vették észre a találatot, így a hazaiaknak még közel egy percet kellett játszaniuk, míg a felvételek alapján érvényesítették a győztes gólt.

 

A Boston Bruins rendkívül izgalmas mérkőzésen verte meg a Buffalót. A 2–2-es rendes játékidőt követően Mark Recchi betalált a hosszabbítás vége előtt 2:49 perccel, ám a bíró nem vette észre, hogy a korong bentről pattant ki.

A bostoniaknak így tovább kellett játszaniuk közel egy percig a következő játékmegszakításig, amikor a felvételek elemzése alapján megadták Recchi találatát, így 1:58 perccel a ráadás vége előtt már ünnepelhettek a hazaiak.

„Nagyon jól tudtam, hogy bent volt a korong, de tovább kellett játszani, mivel az ember nem tudhatja, mi lesz a döntés" – mondta a győztes találatot szerző Recchi.

A Florida Panthers is a hosszabbításban győzött: Stephen Weiss második találatát szerezte a meccsen 43 másodperccel a ráadás megkezdése után, ezzel 4–3-as győzelemre vezette csapatát a Colorado Avalanche ellen.

A Montreal Canadiens Jeff Halpern, Brian Gionta és Roman Hamrlik harmadik harmadban szerzett góljával 4–1-re megverte az Ottawa Senatorst, amivel harmadik összecsapását nyerte meg sorozatban.

A Ducks és az Oilers meccsén csak a szétlövés döntött: Cam Fowler a tizedik körben talált be, amivel az Anaheim nyert 3–2-re Edmontonban.

Calgary Flames 4–2-re megverte hazai pályán a Tampa Bay Lightning csapatát.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 60. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Buffalo Sabres 3–2 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 2–3 – szétlövéssel
Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 4–2
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 4–1
Florida Panthers–Colorado Avalanche 4–3 – h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik