Kiadós verést kapott a Miami a Spurstől

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 08:57
null
LeBron Jamesnek (jobbra) nem sok oka volt az örömre a Spurs elleni meccsen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 126. játéknapjának két rangadója közül egyik sem hozta a várt izgalmakat. A Chicago Bulls a mérkőzés nagy részében vezetett az Orlando Magic vendégeként, és végül 89–81-re győzött. A ligaelső Spurs viszont leradírozta a pályáról a nagy hármassal fémjelzett Miamit – a San Antonio 30 ponttal, 125–95-re nyert, a Heat pedig zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el.   


A ligaelső San Antonio már eddig is sokszor bizonyította, hogy komolyan számolni kell vele a bajnoki címért folyó versenyfutásban, ám ha a Miami elleni magabiztosságát a folytatásban is állandósítani tudja, akkor hamarosan első számú favoritként beszélhetünk a texasiakról.

A Spurs ugyanis 30 ponttal bizonyult jobbnak a floridaiaknál úgy, hogy már az első negyedben 24 pontot vert a nagy hármassal fémjelzett Heatre.

A vendégek egyetlenegyszer sem vezettek a találkozón, és csak az volt a kérdés, hogy a végére

Három zacskó zsinórban
A Miaminek nem megy a rangadókon, most a Spurs tette helyre őket kegyetlenül.

mekkora lesz a különbség a két fél között. A San Antonio ereje ezúttal is az egységben, a kiegyenlített csapatteljesítményben rejlett. A Spurs mind a 11 pályára lépő játékosa eredményes tudott lenni, és nyolcan is elérték a tíz pontot (heten túl is haladták, míg Manu Ginóbili egyedüliként a hazaiaktól egészen 20-ig jutott).

Így LeBron James 26 ponttal hiába lett a mezőny legjobbja, Chris Bosh hiába szerzett 14 lepattanót is a 17 pontja mellett, valamint Dwyane Wade 19 pontja sem sokat ért – három klasszis jó játéka önmagában nagyon kevés a remeklő San Antonio ellen. A Miami egymás után a harmadik vereségét szenvedte el.

A nap másik rangadóján a Chicago elsősorban jó védekezésének, no meg Derrick Rose 24 pontjának köszönhette, hogy a mérkőzés nagy részében vezetett, és végül 89–81-re győzött a megelőző tíz meccséből nyolcat megnyerő Orlando otthonában. A Bulls már a második helyen áll a Keleti főcsoportban.

A New York egy héten belül másodszor kapott ki a Clevelandtől, ráadásul ezúttal hazai pályán, pedig a Knicksben Amare Stoudemire 41 pontot szerzett, ám ez is kevés volt az utóbbi időben egyre inkább magára találó Cavsszel szemben. Monta Ellis szintén 41 pontot dobott a Warriorsban a Boston ellen, de az ő csapata is kikapott – 107–103-ra.

A Charlotte-ot felülmúló Los Angeles Lakers sorozatban hatodszor diadalmaskodott. A bajnok vezére ezúttal is Kobe Bryant volt, aki 27 pontot jegyzett. A Nyugati főcsoportban a Lakerst megelőzve (a Spurs mögött) második helyen álló Dallas viszont már nyolc győzelemnél jár zsinórban – ezúttal az Indianát verte meg.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a New Jersey Nets 116–103-as sikerével ért véget a gárda Toronto Raptors elleni londoni mérkőzése, amely az NBA első, Európában rendezett tétmeccse volt.

SAN ANTONIO SPURS–MIAMI HEAT 125–95
NBA
ALAPSZAKASZ, 126. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs–Miami Heat 125–95
Orlando Magic–Chicago Bulls 81–89
New Jersey Nets–Toronto Raptors 116–103
Philadelphia 76ers–Minnesota Timberwolves 111–100
Atlanta Hawks–Oklahoma City Thunder 104–111
Boston Celtics–Golden State Warriors 107–103
New York Knicks–Cleveland Cavaliers 115–119
Memphis Grizzlies–New Orleans Hornets 91–98
Dallas Mavericks–Indiana Pacers 116–108
Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 88–102
Los Angeles Lakers–Charlotte Bobcats 92–84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik