Sorozatban 14. alkalommal kapott ki az Islanders

Vágólapra másolva!
2010.11.25. 08:53
null
Zenon Konopka (alul) és a többi Islanders-játékos képtelen felállni a padlóról (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Sorozatban 14. mérkőzését vesztette el a New York Islanders, amely az NHL legutóbbi játéknapján hosszabbításban maradt alul a Columbusszal szemben. A Nyugati főcsoport élén álló Detroit négygólos vereséget szenvedett Atlantában, míg a Pittsburgh 1–0-ra diadalmaskodott a Buffalo otthonában.

 

A New York Islandersnek legutóbb több mint 20 éve, 1990 elején volt ilyen hosszú, 14 mérkőzést számláló nyeretlenségi sorozata. Most nem sok hiányzott a Szigetlakóknak a rossz széria megszakításához, hiszen hosszabbításban kaptak csak ki a Columbustól, amelynek győztes gólját Jakub Voracek lőtte. Az Islanders október 12. óta először szerzett pontot hazai környezetben.

Jégkorongban nem sűrűn lehet meccset nyerni egyetlen lőtt góllal, a Pittsburghnek azonban most sikerült ez a bravúr Buffalóban. Elsősorban Marc-André Fleurynek köszönhetően, aki mind a harminc, kapujára tartó lövést hatástalanította, NHL-es pályafutása 17. hibátlan teljesítményét jegyezve. A Penguins győztes találatát Pascal Dupuis szerezte az első harmadban.

A New Jersey–Calgary mérkőzés szétlövésben dőlt el, amely során a hazaiak kapusa, Johan Hedberg az ellenfél mindhárom próbálkozását hárította, így a rendes játékidőben kapura egyszer sem lövő Ilja Kovalcsuk találata győzelmet ért a Devilsnek, amely első alkalommal nyert meg két meccset egymás után a szezon során.

Alekszandr Ovecskin három gólpasszt, Nicklas Bäckström pedig két gólt jegyzett a Carolinát legyőző Washingtonban, amely három vereség után tudott ismét nyerni.

A Philadelphia is győztesen hagyta el a jeget – egy hatost vágott a Minnesota vendégeként –, így tartja a lépést a Washingtonnal. A két csapat 32 ponttal áll az élen keleten.

A Nyugati főcsoportot vezető Detroit négygólos zakóba szaladt bele Atlantában. A Red Wingset irányító Mike Babcock a második harmad után lecserélte a 30 lövésből 26 gólt kapó Jimmy Howardot, ám a vendégeken már ez sem segített.

Steven Stamkos 21. alkalommal volt eredményes az idény során, amivel a góllövőlista élén áll, a New York Rangers ellen pedig kiosztott két asszisztot is, a Tampa Bay 5–3-ra verte meg a Rangerst.

A bostoni Mark Recchi kétszer is betalált a harmadik harmadban a Florida otthonában, ezzel a 13. játékos lett az NHL történetében, aki elérte az 1500 pontos határt.

Andrej Kosztyicin góllal és gólpasszal, Carey Price 24 védéssel segítette győzelemhez a Montrealt a Los Angeles ellen, míg a vancouveri Ryan Kesler megszerezte 100. találatát a ligában, csapata pedig 4–2-re nyert a Colorado ellen.

Antti Niemi első alkalommal védett a Chicago ellen azóta, hogy a Blackhawkst Stanley-kupa-győzelemhez segítette tavasszal, 30 védésével pedig nagy része volt abban, hogy a San Jose meg tudta verni a címvédőt.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 47. JÁTÉKNAP
Ottawa Senators–Dallas Stars   1–2
Florida Panthers–Boston Bruins  1–3
New Jersey Devils–Calgary Flames  2–1 – szétlövéssel
Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins  0–1
Minnesota Wild–Philadelphia Flyers  1–6
Nashville Predators–St. Louis Blues  1–2 – szétlövéssel
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks  5–2
Atlanta Thrashers–Detroit Red Wings  5–1
Montreal Canadiens–Los Angeles Kings  4–1
Tampa Bay Lightning–New York Rangers  5–3
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche  4–2
Carolina Hurricanes–Washington Capitals  2–3
New York Islanders–Columbus Blue Jackets 3–4 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik