Roy Keane-t le kellett venni a műsorról

Vágólapra másolva!
2005.11.01. 12:12
Címkék
Letiltották az az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United tévécsatornájáról a szókimondásáról híres középpályás, az ír Roy Keane műsorát.
Roy Keane most sem rejtette véka alá a véleményét
Roy Keane most sem rejtette véka alá a véleményét
Roy Keane most sem rejtette véka alá a véleményét
Roy Keane most sem rejtette véka alá a véleményét
A 34 esztendős középpályás olyannyira markánsan fogalmazta meg véleményét a csapat 4-1-es vereségével kapcsolatban, hogy a klub vezetői, többek között Sir Alex Ferguson vezetőedző úgy döntöttek, elébe mennek egy újabb botránynak.

Keane a csapat hétvégi, Middlesbrough elleni 4-1-es vereségét elemezte a klub tévécsatornája számára, és angol lapértesülések szerint név szerint is kiemelve szégyenített meg néhány játékost. A The Guardian című lap értesülése szerint Keane Rio Ferdinandot, Darren Fletchert, Alan Smith-t, John O'Shea-t, Liam Millert és Kieran Richardsont kritizálta igencsak élesen, és bírálta a csapat középszerű játékát, amely 19 hónap óta a legsúlyosabb Manchester-vereséget eredményezte.

Az interjút az MUTV producerei olyannyira durvának találták, hogy jobbnak látták kikérni Sir Alex Ferguson véleményét, ő pedig úgy rendelkezett, ne adják le az anyagot.

Keane a Middlesbrough góljait megnézve mondta el véleményét a látottakról, és a tévé munkatársai szerint már tíz perc után világossá vált, hogy "ez még hozzá képest is durva lesz", és "hiába próbálnák megvágni a beszélgetést, az sem segítene".

Bár többször is kérték, fogalmazzon kevésbé erőteljesen, ő azzal vádolta meg csapattársait, hogy kockára teszik saját hírnevüket, nem hajtanak a pályán, és nem értik, miről is szól a United egyáltalán, valamint megkérdőjelezte Ferguson azon döntését, hogy Alan Smith-t védekező középpályásként szerepelteti.

A jelenleg sérült Keane 12 éve áll a Manchester szolgálatában, és már többször hozta kirohanásaival kellemetlen helyzetbe a klubot, de ez volt az első eset, hogy nevesítve szidalmazta volna csapattársait.

A United csak a hetedik helyen áll a Premier League-ben, 13 ponttal lemaradva a listavezető Chelsea-től.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik