Sir Alex Fergusonnak még nincs szándékában nyugdíjba vonulni

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 19:04
Egyelőre nem akar távozni a Manchester United menedzseri posztjáról Sir Alex Ferguson. A rutinos skót szakember még legalább két évig irányítani akarja az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjét.

Öt évvel ezelőtt Sir Alex Ferguson úgy tervezte, hogy 2002 nyarán felhagy az edzősködéssel: felmerült több név is, a legtöbbször Martin O’Neillt emlegették a skót mester utódjaként. Ferguson azonban néhány hét múlva meggondolta magát, és maradt a Manchester United edzője.

Egyelőre nincs is szándékában visszavonulni. Legalábbis erre utal a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozata, ahol arra a kérdésre, hogy mikor vonul vissza, úgy válaszolt: a következő néhány évben nem.
„2002-ben úgy döntöttem, hogy visszavonulok, de megváltoztattam a döntésemet. Ennek az volt az oka, hogy még éreztem magamban azt a lelkesedést, ami a munkához kell.”

Az olasz szaklap megemlítette, hogy Marcello Lippit tippelik a legtöbben Sir Alex Ferguson helyére. A skót szakember méltatta az olasz válogatott világbajnoki címet nyerő kollégáját.
„Ha egy tulajdonosnak nagy céljai vannak a csapatával, akkor egy olyan szakvezető, mint Lippi, a kívánságlista élén kell szerepelnie. Marcello egy kiváló edző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik