Jose Mourinho ismét bírálja Cristiano Ronaldót, színészkedéssel vádolja

Vágólapra másolva!
2007.05.17. 11:13
Néhány napos szünet után Jose Mourinho ismét okot talált arra, hogy bírálja Cristiano Ronaldót: a portugál tréner szerint a Manchester United szélsője csak akkor lehet kiemelkedő labdarúgó, ha elhagyja a színészkedést, a műesést. A Chelsea menedzsere reméli, az FA-kupa szombati döntőjében az angol bajnokság legjobbjának választott játékos már sportszerű oldalát mutatja.
Jose Mourinho tiszteletet vár a Manchester United játékosaitól
Jose Mourinho tiszteletet vár a Manchester United játékosaitól
Jose Mourinho tiszteletet vár a Manchester United játékosaitól
Jose Mourinho tiszteletet vár a Manchester United játékosaitól

„Ronaldo nagy játékos. De ha még jobb akar lenni, akkor sportszerűen kell viselkednie az ellenféllel” – kezdte nyilatkozatát Mourinho, majd rátért a Wembley Stadionban sorra kerülő összecsapásra: - A döntőt örömmel kellene játszani. Csalódott lennék, ha néhány játékos műeséssel próbálna kiállítást kierőszakolni az ellenfélnek. Semmilyen provokációt nem akarok látni. Szomorú lennék, ha nem egy jó és sportszerű találkozóra kerülne sor, kiváló győztesekkel és büszke vesztesekkel.

Jose Mourinho ezután kitért arra, hogy elvárja, a Manchester United is tisztelettel viselkedjen a Chelsea irányába.

„A Chelsea most nyerni akar, igaz a Man United is győzni szeretne. Sportszerűséget várok, s mi azt hiszem példát mutattunk, amikor elveszítettük a bajnoki koronát” – jegyezte meg a szakember.

Jose Mourinho korábban többször bírálta a játékvezetői kar tagjait, de most úgy érzi, Steven Bennett személye garancia lesz a hibátlan működésre.

„Bennett úr rengeteg tapasztalattal rendelkezik, feltűnésmentes szezont tudhat magáénak. A játékvezetőnél az a legfontosabb tulajdonság, hogy feltűnésmentes legyen. Ha nem emlékszünk a lefújás után a játékvezető munkájára, akkor az azt jelenti, tökéletesen végezte a dolgát” – szögezte le Jose Mourinho.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik