Cristiano Ronaldo reméli, idén jobb teljesítményt nyújt, mint tavaly

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 15:10
A világ legjobb labdarúgói közé tartozó Cristiano Ronaldo rendkívül nagy elvárásokkal tekint a 2008-as esztendő elé, mindent megtesz azért, hogy felülmúlja tavalyi teljesítményét. A Manchester United portugál szélsője Bajnokok Ligáját és Premier League-et is nyerni akar, de nyilvánvaló, hogy a portugál válogatott tagjaként az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságról is szép emlékekkel és sikerrel szeretne távozni.
Cristiano Ronaldo az angol bajnoki trófeával
Reuters
Cristiano Ronaldo az angol bajnoki trófeával
Cristiano Ronaldo az angol bajnoki trófeával
Reuters
Cristiano Ronaldo az angol bajnoki trófeával

„Mindig különleges évként emlékezem majd 2007-re. Anglia bajnoka lettem, elődöntős voltam a Bajnokok Ligájában és finálét játszhattam az FA-kupában” – kezdte nyilatkozatát a rendkívül technikás klasszis.

Cristiano Ronaldo tavaly nem szűkölködött egyéni elismerésekben sem: Angliában két díjat is „bezsebelt” a legjobb játékosként és az MU-nál is duplázott.

Az Aranylabda-szavazáson a második lett Kaká mögött, míg a FIFA-nál a harmadik pozícióban kötött ki.

„Úgy gondolom, igazán jól végeztem a feladatomat. Remélem, hogy 2008-ban még felül is múlom a sikereket” – jegyezte meg a sztár, majd hozzátette: - Természetesen most is a United élvez elsőbbséget, vagyis a Premiership és a Bajnokok Ligája. Tavaly nem volt szerencsénk a Milannal az elődöntőben. Remélem, idén a szerencse a mi oldalunkra billen. Csapatunk rendelkezik a győzelemhez szükséges tudással.”.

Cristiano Ronaldo 2003-ban igazolt Manchesterbe, akkoriban még elsősorban egyénieskedő játéka szúrt szemet a szakértőknek és a drukkereknek.

Azóta jóval érettebben és eredményesebben futballozik, bár egy-két alkalommal még mindig túlzásba viszi a cseleket.

„Ideális klubnál vagyok: itt nőhettem fel labdarúgóként és itt érhetek a csúcsra. Tizennyolc évesen jöttem Angliába, négy év alatt minden megváltozott körülöttem. Már nem vagyok az a játékos, aki korábban. Minden fronton fejlődtem, ezt annak köszönhetem, hogy a világ legjobbjai közé tartozó játékosokkal lehetek együtt. Csodálatosan érzem magam, úgy érzem, minden mérkőzésen fejlődöm” – zárta mondandóját Cristiano Ronaldo.

A portugál szélsőt 2012-ig köti szerződés a Manchester Unitedhez, de – a korábbi évekhez hasonlóan - az elmúlt napokban ismét azt írták a spanyol lapok, hogy rövid időn belül a Real Madridhoz vagy az FC Barcelonához kerülhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik