Manchesterben „elájultak” Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljától

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 10:34
Sir Alex Ferguson vezetőedző és több csapattárs is felsőfokon dicsérte Cristiano Ronaldo szerdán este a Portsmouth ellen rúgott szabadrúgásgólját, amely révén a Manchester United 2-0-ra nyert az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A skót tréner egyenesen azt állítja, valószínűleg a Premier League történetének egyik legszebb találatát láthatta a közönség.
Rooney és Scholes köszönti Cristiano Ronaldót a csodagól után
Reuters
Rooney és Scholes köszönti Cristiano Ronaldót a csodagól után
Rooney és Scholes köszönti Cristiano Ronaldót a csodagól után
Reuters
Rooney és Scholes köszönti Cristiano Ronaldót a csodagól után

„Csodálatos lövés volt. Alig két inch-re volt a keresztléctől és a kapufától. A világ egyik kapusa sem háríthatta volna. Valószínűleg ez volt a legszebb szabadrúgás a Premier League históriájában” – mondta Sir Alex Ferguson.

A hetek óta zseniálisan futballozó Cristiano Ronaldo a 10. percben szerzett vezetést a bajnoki listavezető és címvédő „vörös ördögöknek”, majd két perccel később következett az ominózus szabadrúgás…

„Nehéz megállapítani, de valószínűleg pályafutásom egyik legszebb gólját rúgtam. Általában ebben a stílusban végzem el a szabadrúgásokat: van, amikor gól lesz, van, amikor nem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy most is segíthettem csapatomnak” – mondta a portugál zseni.

Cristiano Ronaldo csapatársai sem fukarkodtak a dicsérő szavakkal.

„Rendkívül sokat gyakorol, és ez természetesen meg is hozza a gyümölcsét. Minél többet gyakorolsz, annál jobb leszel – fejtegette a középpályás Michael Carrick.

Az angol válogatott játékos közelről szemlélhette a találatot és természetesen megemelte kalapját Ronaldo lövése nyomán.

„A sorfalban álltam, próbáltam zavarni David James kilátását. Amikor megfordultam, akkor már láttam, hogy a labda a felső sarokba vágódik. Csodálatos szabadrúgás volt, szépen repült a labda. Ebben a szezonban már nem először ért el ilyen lövéssel gólt, ezt nem lehet a szerencsére fogni. Valamennyien ismerjük a képességeit, remélhetőleg a folytatásban is ér még el gólt szabadrúgásból” – jelentette ki Carrick.

Cristiano Ronaldo ebben a szezonban huszonnyolc találkozón szerepelt a Manchester Unitedben, a mérlege pedig 27 gól. A Premier League-ben 19 (20 mérkőzés), a Bajnokok Ligájában 5 (6 összecsapás), az FA Kupában pedig 3 (2 találkozó) találatot jegyez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik