Cristiano Ronaldo az idény legjobbja a szakírók szavazatai alapján

Vágólapra másolva!
2008.05.02. 12:05
A Manchester United kiválóságát, Cristiano Ronaldót választották az Év játékosának Angliában. A játékostársak után, ezúttal a szakírók találták a portugál középpályást a szezon legjobbjának. Ronaldo a második olyan labdarúgó, aki egymást követő két idényben megnyerte a díjat.
Nem volt meglepetés a döntés
Fotó: Reuters
Nem volt meglepetés a döntés
Nem volt meglepetés a döntés
Fotó: Reuters
Nem volt meglepetés a döntés

Nem történt semmi váratlan. Ismételten Cristiano Ronaldót választották az újságírók az év legjobb labdarúgójának Angliában. A Manchester United középpályása a díjat nem sokkal azután érdemelte ki, hogy már korábban a játékostársak is a szezon legjobbjának választották.

Ronaldo egyébként címvédő is: egy évvel ezelőtt is ő kapta az elismerést. Ez a teljesítmény eddig egy játékosnak sikerült a díj 1948 óta íródó történetében: Thierry Henry az Arsenal színeiben lett a legjobb 2003-ban és 2004-ben.

„Ronaldo győzelme nem meglepetés, miután briliáns szezont tudhat maga mögött” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően a labdarúgó-szakírók szövetségének elnöke, Paul Hatherington.

A huszonhárom esztendős portugál zseni mögött Fernando Torres, a Liverpool spanyol kiválósága lett a második, míg a Portsmouth kapusa, David James a harmadik.

A rangos elismerést 1948-ban alapították, első győztese Stanley Matthews volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik