Mourinho és a The Sun is Capellót bírálta

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 14:53
null
Capello kemény kritikákat kapott (Fotó: Action Images)
Fabio Capello két tűz közé került: a The Sun napilap Jack Wilshere kihagyása miatt kritizálta nagyon keményen az angol válogatott szövetségi kapitányát, míg José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője – aki még mindig különlegesnek tartja magát – úgy nyilatkozott, az olasz szakember az oka Anglia gyenge vb-szereplésének.

Stuart Pearce tegnap kihirdette az angol U21-es válogatott keretét, amelyben Jack Wilshere is helyet kapott, így eldőlt, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány nem számít az Arsenal 18 éves játékosára, aki Magyarország ellen már szerepet kapott a „háromoroszlánosoknál".

Nem is kellett több a The Sun napilapnak, és minősíthetetlen hangnemben bírálta az olasz szakembert: az újság legfinomabb jelzője a szamár volt Capellóra.

Ha ez nem lett volna elég a kapitánynak, a szakmától is kapott egy éles hangú kritikát, méghozzá José Mourinhótól, a Real Madrid vezetőedzőjétől.

„Az angol válogatott legnagyobb problémája a kapitánya. Capello nem megfelelő Angliának. Egyoldalú a kapcsolata a játékosokkal. Kérdezzenek meg bárkit a Real Madridnál. Nem tud megváltozni. Egy edző nem járkálhat körbe, és ordibálhat állandóan a futballistáival. Félnek tőle, és nem képesek érte játszani. Szerintem zavar van az angol csapatban. A játékosoknak érthető taktikát kell követniük, ebben nem lehetnek összezavarodottak. Ez az edző hibája" – mondta Mourinho a Daily Mirrornak.

Mourinho nem csak az angol válogatottról, az angol klubokról is beszélt. A portugál tréner el tudná képzelni magát a Manchester United menedzsereként, de a Liverpoolnál nem vállalna munkát.

„A Manchester United nagy kihívás lenne a számomra, de a Liverpool nem az én klubom. Ennek tudom az okát, de nem árulom el" – fogalmazott Mourinho, aki elmondta, nagy rajongója Steven Gerrardnak, de nem érti, hogy a középpályás miért nem hagyta még el a „vörösöket". A szakember Paul Scholest és a Manchester Unitedet, valamint menedzserét, Sir Alex Fergusont is dicsérte.

Mourinho azt is elmondta, hogy „Didier Drogba, Ashley Cole és Gerrard nagyszerű játékosok. De még jobbak lennének a Real Madridnál, mivel én vagyok az edző, és több szabadságuk lenne." A tréner végül igazolta, továbbra is „különleges".

„Hogy még mindig én vagyok a Special One? Igen. Csak egy van belőlem. Ez jó. Ha kettő lenne belőlem, az még jobb lenne a kluboknak" – mondta Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik