PL: Diego Costa elmondta, miért választotta a Chelsea-t

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.16. 16:43
null
Diego Costát (balra) nem zavarja, ha kifütyülik
Diego Costa, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára elmondta, nem zavarja, ha a szurkolók a jövőben is kifütyülik. A jelenleg még az Atlético Madridot erősítő játékos azt megindokolta, miért választotta a Chelsea-t következő klubjaként.

„Spanyolországban mindennapos ez a viselkedés, szinte minden stadionban füttykoncerttel »köszöntenek« a drukkerek, már megszoktam, egyáltalán nem izgat. A pályán szinte meg sem hallom már ezeket, a meccs hevében ki tudok zárni minden zavaró tényezőt” – mondta a brazilból lett spanyol center a goal.com-nak.

Az első mérkőzésükön Hollandiától rendkívül súlyos, 5–1-es vereségetszenvedő spanyolok legközelebb szerdán 21 órakor Chile legjobbjai ellen lépnek pályára.

„Mindenkit megviselt az első meccs, de a legjobbakkal is megesik hasonló. Ennek ellenére még van esélyünk a továbbjutásra, két »döntő« vár ránk a csoportban” – tette hozzá Diego Costa.

A brazilnak született, de már öt spanyol válogatottsággal rendelkező Costa jelenleg még a spanyol bajnok, Bajnokok-ligája döntős Atlético Madrid játékosa, ám kiváló idényével több európai élklub érdeklődését is felkeltette. A The Guardian június elején számolt be róla, hogy a csatár a londoni klubnál átesett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálaton.

„Miért pont a Chelsea? Mert mindig is szerettem volna játszani a Premier League-ben. A Chelsea a legjobbak közé tartozik a világon, sok oka van, hogy így döntöttem. Minden bajnokság más, de keményen fogok dolgozni azért, hogy beilleszkedjek az angol stílusba. A folyamat jó irányba halad, ha így folytatódnak a dolgok, ebben a csapatban szerepelek a következő szezontól” – mondta Diego Costa, akinek a kivásárlási ára valamivel több, mint 40 millió euró (közel 12.3 milliárd forint). Ennyit kell kifizetnie a londoni együttesnek, hogy soraiban tudhassa a szezonban 27 bajnoki találatot jegyző Costát, aki ezzel a teljesítménnyel negyedik helyen zárt a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőért folytatott versenyfutásban.

A portugál José Mourinho irányította Chelsea múlt csütörtökön már megszerzett egy játékost a spanyol válogatottból: a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas az FC Barcelonát hagyja ott a londoni Kékek kedvéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik