Everton: Martínez nem aggódik Besic miatt, „illik a PL-be”

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 09:20
null
Nagyon úgy tűnik, hogy Roberto Martínez alapemberként számol Muhamed Besiccsel
Úgy tűnik, Angliában – és nyilván az Everton-szurkolók körében – kialakult egy félelem attól, hogy Muhamed Besic keménységével és esetleges fegyelmezetlenségével hosszabb távon akár hátrányba is hozhatja liverpooli csapatát, ám Roberto Martínez menedzser a Liverpool Echónak adott nyilatkozatában magabiztosan lerázta az erre vonatkozó kérdéseket.

 

A spanyol szakember szerint a Ferencvárostól szerződtetett labdarúgó elég intelligens a játékhoz, így nem fog a játékvezetők céltáblájának közepébe kerülni. A menedzsernek erről azt követően kellett véleményt formálnia, hogy a Paderborn elleni felkészülési mérkőzésen már az első öt percben lappal figyelmeztette a bosnyákot a játékvezető.

„Mo kiegyensúlyozott, tudja, hogy mennyire léphet fel keményen és agresszívan, de ugyanakkor nagyon technikás a labdával. Szerintem a szurkolók ezért fogadták el őt nagyon hamar. Mert kész játékos. A Paderborn ellen három percet követően sárga lapot kapott, de azt hiszem, neki nehezebb dolga lesz kijönnie a német játékvezetőkkel, mint az angolokkal” – szögezte le Martínez, hogy nem aggódik Besic vérmérséklete miatt.

„Nagyfokú a játékintelligenciája, és tud uralkodni magán. Világos, hogy időbe telik majd, amíg hozzászokik a ligához és a játékvezetők követelményrendszeréhez, de jó úton jár. Szerintem illik a Premier League-be” – tette hozzá a menedzser.

Martínez szerint a vb-t megjáró bosnyák labdarúgónak megvan hozzá a képessége, hogy már debütálása alkalmával betöltse az egyedüli szűrő szerepét a középpályán. „Megvan az ereje hozzá, hogy fizikailag helytálljon a bajnokságban, de a labdával is jól bánik – hosszú és rövid passzokkal egyaránt. Még nem láttuk őt a legjobb fizikai formájában, de ilyen fiatalon megvan benne a potenciál, hogy igazán nagy szerephez jusson nálunk, és hihetetlen karrier áll előtte.”

„Ahhoz, hogy a középpályánkon játsszon, nem elég taktikailag felkészültnek lenni rá, miként állíthatja meg az ellenfelet. Ami a leginkább meglepett vele kapcsolatban az az, ahogy a labdával bánik, ahogy irányítja a dolgokat. Amint alkalmazkodik, a legjobb futballját fogja hozni, és a világbajnokságon látott mentalitása elképesztő a korához képest.”

„Emlékeznünk kell rá, hogy Magyarországon úgy volt a szezon legjobbja, hogy középhátvédet játszott. Általában azok a játékosok, akik ilyen elismerést kapnak, támadók, kreatív játékosok, akik sok figyelemben részesülnek a pályán. Csak védekező játékosként nem kaphatsz ilyesfajta elismerést. Mo tökéletes helyen van, hogy megmutassa, mire képes. Ígéretes tehetség” – fogalmazott Martínez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik