Everton: Sousáék vitték volna Besicet a Fradiból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.08. 11:04
Muhamed Besic, az Everton futballistája elmondta, hogy, ha nem szerepelt volna a nyári világbajnokságon, lehet, hogy most Svájcban játszana. A korábbi Fradi-légiós újabb bizonyítékkal szolgált arra, hogy mennyire is fontos számára a bosnyák válogatott.

„Az, hogy Brazíliában szerepeltem, nagyon fontos volt. Ha nem lettem volna ott a világbajnokságon, most nem lennék itt. Talán Svájcban játszanék, a Basel például érdeklődött utánam még a vébé előtt. Brazília után már kerestek Németországból és Spanyolországból is, de én az Evertonhoz akartam igazolni” – mondta Muhamed Besic.

A Ferencváros korábbi légiósa nemrég elmondta, hogy a világbajnokságon az argentinok elleni meccs után azért nem cserélt szerelést Lionel Messivel, mert számára fontosabb volt a bosnyák mez. A futballista újabb történettel jelezte nemzeti hovatartozását.

„Választhattam volna a német és a bosnyák válogatott között. Talán előrébb tartanék a pályafutásomban, ha Németország mellett döntök, de a szívem nem vitt rá. A szívemben Bosznia van. Sok játékos gondolkodik így a válogatottban, karakteres, erős mentalitású futballisták.”

Besic arról is beszélt, hogy amikor elkezdte ezt a játékot, még elsősorban támadóként szerepelt.

„Nyolcéves koromban kezdtem el futballozni. Támadóként játszottam, de hat évvel később az agresszivitásom miatt már védőként szerepeltem. A vébén pedig elsősorban védekező középpályást játszottam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik